Oorlogsgeleerden 2014-18 is een muzikale trilogie over oorlog en vrede in vele talen en tijden. De laatste van 30 concerten van deel 1 met Vera Coomans, Frank Tomme, Jokke Schreurs en Piet Van den Heuvel lopen momenteel in Vlaanderen.

Door voorziene omstandigheden kan Piet Van den Heuvel de geplande Oorlogsgeleerden concerten van vrijdag 7 in GC 't Kwadrant in Machelen en op zaterdag 8 november in De Kapel van Zoersel niet invullen. Hij wordt op meer dan waardige wijze vervangen door Wigbert van Lierde, zang, verhaal, percussie en gitaren. Wigbert neemt het repertoire van Piet over in dit wonderlijk concert met liedjes en teksten rond oorlog en vrede in vele talen en vele tijden.

Piet Van den Heuvel is wel nog te zien in de laatste concerten van het eerste deel van deze muzikale trilogie op zondag 9 november in CC Het Bolwerk in Vilvoorde en vrijdag 14 november in GC De Zandloper in Wemmel telkens om 20 uur, zondag 16 november in de Sint-Pieterskerk van Sint Pieters Leeuw om 15 uur 30 en de voorlopige "dernière" op vrijdag 19 december in CC Asse om 20 uur.

Op die manier krijgt het publiek van Machelen en Zoersel alvast een exclusief voorsmaakje van de mogelijkheden van het nieuwe programma dat volgend jaar verschijnt. Deel twee van Oorlogsgeleerden 2014-18 is beschikbaar met Vera Coomans, Wigbert van Lierde, Jokke Schreurs en Frank Tomme voor theater- en kerkconcerten van 4 november 15 tot 30 januari 16.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: