Vorige week zagen 387.211 Wild van Dieren-kijkers, goed voor een marktaandeel van 24,1% (VVA 18-54, live +3), hoe Staf Coppens en zijn team op zoek gingen naar de meest bijzondere nachtdieren aan de vooravond van de langste nacht van het jaar. Op de laatste zaterdagnacht van het jaar is het enige wild life programma in Vlaanderen toe aan de zesde aflevering. Dit keer veel dons, pluizige bolletjes en dieren die je doen smelten, want de enige vraag die op Stafs lippen brandt, luidt: Wat is het schattigste wilde dier?

Staf: “Je hebt zo van die dieren die meteen weten te ontroeren. Ik ben wel eens benieuwd van welke dieren mijn teamgenoten een beetje week worden. Op het einde van de aflevering kiest de vakjury één winnaar, het allerschattige wilde dier van bij ons”. Toen het team op zoek ging naar de gevaarlijkste, koos Staf wijselijk een slachtoffer uit. Voor de zoektocht naar de schattigste offert Staf zich met plezier op om zélf de Sherlock van dienst te zijn.

Vogelexpert Geert denkt het hart van Staf te doen smelten met een pluizig eendenkuiken. En wanneer Staf voor even de badmeester mag zijn van de allerkleinsten onder de zwanen, lijkt Geert helemaal in zijn opzet te slagen. Maar hij denkt zelfs een nog schattiger dier gevonden te hebben: het jong van de kievit. Geert is zelf sprakeloos: “Toch prachtig he? Het komt bijna nergens in Vlaanderen nog voor dat die beesten kleintjes kunnen groot brengen in het wild. Je ziet wel overal oudere vogels, maar die pluizige bolletjes, dat is gedaan. Ik ben erdoor ontroerd”.

Joeri van Natuurpunt neemt Staf mee naar de Grotten van Han in Han-Sur-Lesse. Daar denkt hij een wild, maar schattig, roofdier te vinden. Joeri hoeft nog maar een omschrijving te geven of Staf weet al waar ze naar op zoek zijn: de lynx. Alweer zijn het de welpen die in aanmerking komen voor deze wedstrijd, al zijn die iets moeilijker te bereiken dan de vogels van Geert…

Niet alleen vertedering in deze aflevering, maar ook actie. In haar zoektocht naar de schattigste stoot mariene biologe Marlien op een babyzeehond. Vele kleine zeehonden geraken hun mama kwijt, komen vast te zitten in het slip op de wadden en moeten gered worden. Volgens Staf hebben ze zo’n grote aaibaarheidsfactor omdat ze zo hulpeloos zijn. Wanneer Marlien een kleine zeehond opmerkt die zo snel mogelijk gered moet worden, ondervindt ze meteen wat Staf bedoelt.

Schattige wilde dieren in overvloed dus. Maar wat is nu het allerschattigste? In het Wild van Dieren-team zijn de meningen hierover duidelijk verdeeld. Daarom laat Staf laat de keuze over aan een professionele vakjury: de zevenjarige Fonda, de zesjarige Phebe en de zesjarige Ode.

Wild van dieren elke zaterdag om 19.45 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over