Eind vorig jaar viel Sandra De Preter uit wegens ziekte. Om haar revalidatieperiode te overbruggen wordt Willy Wijnants aangesteld als gedelegeerd bestuurder ad interim. Dat werd vandaag beslist op de Buitengewone Algemene Vergadering van de VRT. Willy Wijnants was tot voor kort algemeen directeur Algemene Diensten van de VRT.

Eind vorig jaar werd bekendgemaakt dat Sandra De Preter tijdelijk uit zou zijn wegens ziekte. De afgelopen tijd werden haar taken overgenomen door algemeen directeur Productie Leo Hellemans.

De revalidatieperiode van Sandra De Preter zal nog enkele maanden in beslag nemen. Daarom heeft de Buitengewone Algemene Vergadering van de VRT in overleg met de raad van bestuur beslist om een gedelegeerd bestuurder ad interim aan te stellen.

Willy Wijnants was tot voor kort algemeen directeur Algemene Diensten van de VRT. In de zomer ging hij op pensioen. Hij heeft een carrière van veertig jaar achter de rug bij de VRT, waarvan de laatste tien jaar als lid van het directiecollege. Hij kent het huis door en door en kan dus voor de nodige continuïteit zorgen tot de terugkeer van Sandra De Preter.

De aanstelling van een gedelegeerd bestuurder ad interim laat ook toe dat de continuïteit bij de directie Productie wordt verzekerd. Leo Hellemans wil zich opnieuw voltijds concentreren op de leiding van de productieploeg van de VRT.

Het herstel van Sandra De Preter verloopt positief. Verdere details over haar gezondheidstoestand worden niet vrijgegeven. De VRT vraagt dat iedereen de nodige discretie aan de dag legt om haar revalidatie in alle rust te laten verlopen.

Bio Willy Wijnants

Willy Wijnants begon zijn carrière als kostaccountant bij de openbare omroep in 1973. Enkele jaren nadien werd hij hoofd van de Boekhouding en later van de dienst Beleidsinformatie. In 1996 werd hij directeur Financiën en vanaf 2004 maakte hij ook deel uit van het directiecollege. In 2010 werd hij algemeen directeur. Algemene Diensten (Financiën, Technologie, Gebouwen) tot hij in september 2013 op pensioen ging.

Willy Wijnants stond mee in voor de gezondmaking van de financiën van de openbare omroep. Hij was ook de drijvende kracht achter de voorbereidingen voor het nieuwe VRT-gebouw op de Reyers-site, een beslissing die vorige zomer viel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: