Mooi nieuws voor zanger David Vandyck! Zijn single “Ik Leef Voor Jou” is één van de kanshebbers om Radio 2 Zomerhit 2018 te worden! De 10 genomineerden werden vandaag bekendgemaakt tijdens de Startshow op de Pier van Blankenberge. De uitreiking van Radio 2 Zomerhit zal plaatsvinden op 12 augustus in Blankenberge.

Voor David Vandyck is het de eerste nominatie en een bevestiging van de muzikale koerswijziging die de zanger momenteel in de studio met producer Gordon Groothedde(o.a. Marc Borsato, Nick & Simon) doorvoert. “Ik Leef Voor Jou” is de voorloper van David’s eerste album op Warner Music, voorzien voor release op 14 september 2018.

“Ik Leef Voor Jou” werd van bij release (eind april) omarmd door radio’s en publiek. De single was verschillende weken het meest gedraaide nummer op Radio 2, bereikte de 3e plaats in de Vlaamse Ultratop en de koppositie in de Ment Vlaamse Top 10. David zelf beleeft ondertussen één van zijn drukte concertzomers ooit met 46 geboekte optredens en het afwerken van zijn theatertour ‘Dichtbij’.

Stemmen op de Radio 2 Zomerhit kan hier.

David Vandyck is een Belgische zanger/songwriter/artiest die in 2016 zijn 10-jarige carrière vierde. In die afgelopen 10 jaar heeft hij zich op eigen houtje opgewerkt tot één van de meest geboekte en meest succesvolle solo-zangers in Vlaanderen. Hij bracht drie succesvolle studioalbums en een live-album uit en in 2017 zagen meer dan 80.000 mensen David Vandyck live aan het werk tijdens één van zijn optr

David’s repertoire is geëvolueerd van populair naar Nederlandstalige pop. In 2015 krijgt hij de goedkeuring van zijn muzikale voorbeeld Will Tura om diens repertoire in een nieuw jasje te steken. Het album “David Vandyck zingt Will Tura” stond meer dan 30 weken in de Ultratop 50.

Voor zijn nieuwe album werkt David Vandyck samen met de Nederlandse componist en producer Gordon Groothedde. Deze laatste schreef en produceerde recent de laatste twee albums van o.a. Marco Borsato (‘Evenwicht’ en ‘Thuis’), maar werkte ook met onder andere Nick & Simon, Armin Van Buuren & Snoop Dogg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: