Vandaag is de nieuwe single Lost & Low verschenen van het Berlijnse indiepop-duo Wolf & Moon, een voorproefje op het aanstaande album To Get Lost. Het nummer heeft een aanstekelijke en levendige melodie, terwijl de teksten van het Duits/Nederlands koppel erg diep en persoonlijk zijn.

Lost & Low is geïnspireerd door de persoonlijke reis van een goede vriend die op reis ging naar de Caraïben op zoek naar geluk. "After encountering numerous challenges, he returned home and realized that true contentment cannot solely be found in external circumstances. The song delves into the universal theme of seeking happiness and finding solace within oneself, highlighting the fact that internal struggles and loneliness persist regardless of location."

De videoclip is opgenomen met een Super8-camera. Het voegt een nostalgisch tintje toe aan het betoverende geluid van het indiepopduo. Met hun oprechte verhalen en teksten die aanzetten tot nadenken, roepen ze diepe introspectie op waardoor Lost & Low als een hymne gezien kan worden voor zelfontdekking en acceptatie.

To Get Lost

Tegelijkertijd kondigt Wolf & Moon hun derde album To Get Lost aan, dat op 11 augustus zal uitkomen. Op het album geven Stefanie en Dennis hun pop noir een nieuwe impuls, die een lijn trekt van The xx en Beach House naar Tame Impala en het vroege Santigold. Het resultaat is hun meest persoonlijke en introspectieve plaat tot nu toe. Het duo heeft hun muziek gebruikt als een vorm van therapie, het navigeren door een reeks van grote tegenslagen, met inbegrip van persoonlijke verliezen en gezondheidsuitdagingen. Ondanks deze ontberingen straalt het album een ​​gevoel van veerkracht uit, optimisme en hoop.

Hun eerdere albums hebben al de nodige stof doen opwaaien. Nummers als Home To Me en Garden of Potential hebben een aanzienlijk aantal views en streams gegenereerd over verschillende platformen. Ze hebben meer dan 130 concerten op hun naam staan in 11 landen en 4 continenten, waaronder prestigieuze showcasefestivals zoals SXSW, Reeperbahn Festival en ESNS. Het duo is daardoor niet onopgemerkt gebleven door de pers, met airplay, interviews en diverse tv-optredens als gevolg.

Om het nieuwe album te promoten tourt Wolf & Moon in de herfst door Duitsland en brengt een bezoek aan Nederland op 23 december voor een optreden in Paradiso.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over