Dat De Rycke geen moer geeft om lange televisietenen, is intussen gekend. Vorig jaar lanceerde Xander met “houdt het voor bekeken” een comedy special waarin hij het Vlaamse televisie- en filmlandschap op kritische én humoristische wijze op de korrel neemt. Een nieuw tv-seizoen geeft stof tot nadenken en tot nieuwe scherpzinnige analyses. Dus keerde De Rycke dit jaar terug met een tweede editie van "houdt het voor bekeken".

Hij speelde de voorbije twee maanden meer dan 15 uitverkochte shows in Vlaanderen en reeg de lovende recensies aaneen. Afgelopen donderdag sloot hij de tour af in Arenbergschouwburg Antwerpen. De voorstelling werd er gecapteerd en is sinds gisterenavond – net als de vorige editie – gratis en integraal online te bekijken via YouTube. Meer dan twee uur kijkplezier dat duidelijk gesmaakt wordt door het publiek. Getuige daarvan de vele likes, shares en comments op sociale media alsook trending op Twitter met #HHVB. Binnenkort wordt de voorstelling ook op Canvas uitgezonden.

In HHVB 2016-2017 blikt De Rycke terug op de Vlaamse tv- en filmproducties die tussen september 2016 en september 2017 te zien waren. Hij analyseert de filmsuccessen van F.C. De Kampioenen, De Premier en De Buurtpolitie en verklaart de flop van De Romeo’s film. Op televisioneel gebied hekelt hij vol afschuw Nieuwe Buren, waarin James Cooke en Karen Damen zich enige tijd in de kansarmoede begeven. “Ik groeide zelf in armoede op. Als ik James Cooke dan zie kokhalzen in een sociale woning vind ik dat ronduit degoutant.”, zei De Rycke eerder in een interview.

De comedian heeft weinig lof voor Vier, die langzaam maar zeker terug het oude VT4 wordt, en voor VIJF die ons verplicht te weten wie of wat een Pommeline is. VTM schotelde dan weer Ligt er flan op de Mont Blanc en Tegen de sterren op voor. Beleef vanop de eerste rij de e-mailavonturen met goedbedoelde tips van Stef, freelance scenarist van TDSO, aan het adres van De Rycke.

Wie denkt dat De Rycke alleen maar afkraakt, heeft het mis. Er wordt hulde uitgesproken voor California Love van Stijn Van de Voorde, Radio Gaga, De Ideale Wereld en Beau Séjour. Kortom, Xander De Rycke zegt wat er gezegd moet worden en doet een oproep aan ons, de kijkers. Kom uit uw comfortzone en kijk naar degelijke programma’s. Als we met z’n allen blijven afstemmen op Temptation Island, zal er niets veranderen. Zo wordt de rommel alleen maar gevoed en blijft het talent genegeerd.

De HHVB tour mag dan wel voorbij zijn, over twee weken trekt De Rycke alweer op tournee met een andere comedyshow: "Quarter-Life Crisis". Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart ervan. De Rycke wordt in december 30 jaar en viert dat op 21 december met een opvoering van "Quarter-life Crisis" in zijn geboortestad Gent. Een overzicht van de volledige tour vind je hieronder.

Tour Quarter-life Crisis

20 dec 17 Ardooie 02 mrt 18 Koksijde
21 dec 17 Gent 07 mrt 18 Tongeren
10 jan 18 Mortsel 10 mrt 18 Haacht
11 & 12 jan 18 Waregem 16 mrt 18 Leuven
13 jan 18 Assenede 23 mrt 18 Roeselare
19 jan 18 Lebbeke 24 mrt 18 Zottegem
20 jan 18 Halle 30 mrt 18 Schoten
02 feb 18 Ninove 31 mrt 18 Maldegem
03 feb 18 Wevelgem 13 apr 18 Brugge
08 feb 18 Heist-op-den-Berg 20 apr 18 Maasmechelen
10 feb 18 Houthalen 21 apr 18 Sint-Lievens-Houtem
23 feb 18 Torhout 28 apr 18 Leffinge
01 mrt 18 Beveren 10 mei 18 Mechelen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over