Een messcherp overzicht van het voorbije TV- en filmjaar in Vlaanderen

Comedian Xander De Rycke heeft er een project bij. De maker van de populaire podcast “Mosselen om half twee” (waarvan hij onlangs nog een eerste strip uitbracht) brengt dit najaar voor het eerst een special over zijn geheime liefde: Het Vlaamse Medialandschap. De Rycke heeft het voorbije jaar zowat alle Vlaamse films en tv-programma’s bekeken. Met “Xander De Rycke houdt het voor bekeken” geeft hij het publiek daar nu een messcherp overzicht van. Alles van september 2015 tot september 2016 wordt onder de loep genomen. Aan de hand van foto’s, affiches, interviewfragmenten en tweets gaat hij het rijtje af. Van FC De Kampioenen tot Belgica, van Thuis tot Bevergem, van De Ideale Wereld tot programma’s die hem kwaad maken. Kortom, van sterke fictie tot zwakke reality en van kaskrakers tot box office flops. Niets is aan zijn blik ontsnapt.

Het zaadje werd geplant op de Cutting Edge Awards. Daar mocht hij – naar het voorbeeld van Ricky Gervais op de Golden Globes (naast John Oliver trouwens één van zijn grote voorbeelden) - zijn collega-artiesten er verbaal van langs geven. Wat begon als een korte openingsact groeide uit tot een volwaardige conference én voortaan een jaarlijks terugkerend project.

Op zondag 23 oktober 2016 is Xander De Rycke te gast in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Hij speelt er zijn laatste “houdt het voor bekeken”-show van dit jaar. De voorstelling wordt gecapteerd en nadien (gratis) uitgezonden via www.hhvb.be.

Speeldata

  • 29 september: GENT, Theater Tinnenpot - UITVERKOCHT!
  • 30 september: GENT, Theater Tinnenpot - UITVERKOCHT!
  • 02 oktober: AARSCHOT, CC Het Gasthuis - Laatste tickets
  • 05 oktober: BRUGGE, Theater Daverlo - Laatste tickets
  • 06 oktober: ZELZATE, 't Klooster - Tickets
  • 12 oktober: ROESELARE, De Spil - Tickets
  • 15 oktober: AALST, CC De Werf - Tickets
  • 23 oktober: ANTWERPEN, Arenbergschouwburg - Tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over