Op 30 november verschijnt "Quarter-life Crisis, Leevend in Brugge" van comedian Xander De Rycke op vinyl. De plaat omvat een 50 minuten durende selectie van de beste fragmenten uit de voorstelling. Ze kreeg de ondertitel "Leevend in Brugge", een knipoog naar de eerste plaat van Urbanus uit 1974 — "Urbanus van Anus Leevend" — die eveneens in Stadsschouwburg Brugge opgenomen werd. Net als bij Urbain zorgde Jean Blaute voor het muzikaal arrangement.

"Quarter-life Crisis" is De Ryckes vierde comedyshow. De voorstelling ging begin 2017 in première. Momenteel speelt De Rycke nog enkele uitverkochte voorstellingen met "Houdt het voor bekeken" (Xanders jaarlijkse comedy special over tv en film in Vlaanderen). Vanaf januari 2019 staan er nog een tiental "Quarter-life Crisis" shows op het programma. Daarmee wordt de tour finaal afgesloten. Live althans want het beste uit de voorstelling staat nu dus verzameld op LP.

QUARTER-LIFE CRISIS - LEEVEND IN BRUGGE
Uit op 30 november 2018 via N.E.W.S.
Verkrijgbaar in de platenwinkel en via de webshop van Xander De Rycke

Als kind zat ik uren op de grond met mijn rug tegen de zetel van mijn grootvader, een te grote koptelefoon over mijn hoofd, aan het luisteren naar de platen van Urbanus. Zijn teksten kan ik nog steeds perfect meezeggen, de details van de hoes staan op mijn netvlies gebrand en ik kan zelfs aangeven wanneer de plaat zal gaan kraken en sissen.

Urbain nam zijn eerste plaat op in Stadsschouwburg Brugge. En nu, bijna 45 jaar later, stapte er opnieuw "een simpele jongen" dat gouden theater binnen met een vinyl in het achterhoofd.

Ik kan alleen maar hopen dat deze plaat even charmant blijft. Dat ze voornamelijk op koude winterdagen wordt opgelegd. Dat ze over tientallen jaren opduikt in een bak op een rommelmarkt en ergens iemands “klassieker” wordt.

— XANDER DE RYCKE

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over