X!nk, Sidus en Sweet Coffee lanceren in het kader van de campagne ‘allemaal anders allemaal gelijk’ op Mano Mundo de nieuwste Respectsongs.

Raymond van het Groenewoud schreef de tekst ‘die andere’. X!nk, Stijn, Sidus en Sweet coffee maakten een eigenzinnige versie. Vier ijzersterke, maar totaal verschillende nummers. Vier coole songs met eenzelfde hart maar een ander uiterlijk. De boodschap van de campagne ‘allemaal anders allemaal gelijk’!

De Raad van Europa lanceerde in 1995 voor het eerst de Europese jongerencampagne ‘All different, all equal’ om haar strijd tegen racisme, xenofobie, antisemitisme en onverdraagzaamheid kracht bij te zetten. De realiteit leert ons dat we nog steeds niet aan de nieuwe patatjes zijn in deze strijd. Daarom heeft de Raad van Europa beslist om de campagne ‘all different all equal’ opnieuw te lanceren in 2006 en 2007. De Raad roept jongeren over heel Europa op om campagne te voeren voor diversiteit, mensenrechten en participatie.
De drie ministers van Jeugd in België gaven het startschot voor deze jongerencampagne. In Vlaanderen wordt ‘allemaal anders allemaal gelijk’ gedragen door twee toffe figuurtjes: Mie Bizar en Mo Bizar. Mie en Mo roepen jongeren op om ‘die andere’ en jezelf te respecteren. ‘Allemaal anders, allemaal gelijk’ daagt jongeren uit om te laten zien dat ze geloven in een bonte en verdraagzame samenleving.

Raymond van het Groenewoud, X!nk, Stijn, Sidus en Sweet Coffee treden met hun eigenzinnige songs deze boodschap bij. Alle nummers zijn vanaf 15 mei gratis downloadbaar op http://www.allemaalanders.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: