Op 4 november maakt de progressieve rockband Anathema opnames voor hun blu-ray concertregistratie die ze later dit jaar uitbrengen. Deze avond speelt Anathema hun laatst album ‘Weather Systems’ in zijn geheel in 013 om de audio opnames te gebruiken voor hun blu-ray release. Dit betekent een concert van maar liefst 150 minuten lang waarin zo wel oud als nieuw materiaal van deze progrock grootheden voorbijkomt. Tickets kosten €23 (excl. servicekosten). De voorverkoop is al gestart.

Anathema staat al sinds begin jaren 90 voor kwaliteit en een live performance die staat als een huis. Al sinds hun opkomst binnen de doom metal scene weet de band live altijd te verbazen. Inmiddels is de inslag van de band veranderd met een focus op progressieve rock. Op het podium betekent dit een rijk assortiment aan instrumenten. Van strijkers tot gitaren tot gastvocalisten, alles draagt bij om het orkestrale geluid van het nieuwe album kracht bij te zetten.

Geluidskwaliteit is belangrijk voor Anathema en dat laten ze op 4 november laten zien door de audio van hun show in 013 op te nemen. Deze audio wordt gebruikt op een extra disc van hun live registratie die ze later op blu-ray uitbrengen. Het laatste album genaamd ‘Weather Systems’ zal op deze avond in zijn geheel worden gespeeld in combinatie met een uur aan oud materiaal van de band. Dit betekent dat de fans worden getrakteerd op een show van maar liefst 150 minuten!

Een gift dus, voor de liefhebbers van Anathema die met deze live audio registratie nu al het perfecte aandenken hebben aan deze potentieel legendarische show. De ticketverkoop voor deze show verloopt snel als jij zeker wilt zijn van een ticket raden wij je aan zo spoedig mogelijk een ticket te kopen.

Anathema
Zondag 4 november 2012 | aanvang 19.45 | zaal open 19:00
Tickets € 23,00 (excl. service- en transactiekosten) Dommelsch Zaal | Tickets via www.013.nl
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: