Peter Minnebo

Apassionata, Europa’s succesvolste paardenshow gallopeert reeds in zijn twaalfde seizoen en tevens op 11 & 12 april in het Antwerpse Sportpaleis.

‘Het Gouden Spoor’ ging begin november in première in het Duitse Riesa. FrontView Magazine reisde af naar de Seidenstickerhalle in de stad van Dr. Oetker, Bielefeld, voor een preview en een kijkje in de backstage, waar de echte sterren en kampioenen vertoefden, de paarden.

Een andere kampioene, Loes Van den Heuvel, mocht zich tussen haar passie laten gidsen door de organisatie. Loes is paardenliefhebster in hart en nieren en groeide in haar jeugd op middenin de paarden. “Een nobel en edel dier, waarbij ik me steeds in mijn nopjes voel”, aldus Loes. “Mijn kennis hieromtrent laat me toe al enkele paardenrassen te herkennen.(houdt vol bewondering even halt bij een prachtig zwartblinkend Menorcaans paard). En….als hun oortjes achteruit staan, kunnen ze bijten hoor!”

Verschillende internationale ensembles kleuren Apassionata met Italiaanse, Portugese, Nederlandse, Franse en Spaanse invloeden. Wervelende actiescènes, tempomuziek en dans contrasteren tegen de pure romantiek,eenvoud en tederheid van het paard. Eén van de deelneemster is de bevallige Nederlandse amazone, Daphne de Visser. Daphne draait al enkele seizoenen mee in het Apassionata circuit en ze doet voor de vierde maal Antwerpen aan.

“In de noordelijke steden is het publiek dolenthousiast en direct mee met permanent applaus” aldus Daphne. “Helsinki, Munster en Bielefeld zijn plaatsen waar het fijn is te vertoeven. Hoe zuidelijker, hoe moeilijker het publiek in te pakken is. Een paard voelt de aanwezigheid van publiek in de arena in zijn totaliteit aan en gedraagt zich anders tijdens repetities in een lege arena. Elk jaar proberen we met een nieuwe show er een schepje bovenop te doen, de lat een beetje hoger te leggen naar zowel samenspel met de paarden als naar costumering .”

Imposant is de demonstratie op de ‘Shirehorse', een grotesk zwaar Brits trekpaard dat over het Kanaal vroeger veel gebruikt werd door de brouwerijen en nu nog veel te bewonderen is op de traditionele Britse agriculture shows. Daphne traint zo’n paarden en berijdt die avond een Shirehorse triomfantelijk, in rood gewaad, door de Bielefeldse arena.

Charlie, het minuscule Shetlandpony’tje, laat zich gelden op zijn achterste poten tussen zijn grotere broers. De meesterlijke georkestreerde beweeglijkheid der paarden wordt ook subliem aangevuld met tot de verbeelding sprekende choreografieën en droombeelden.

Apassionata nodigt het publiek uit naar een bijzonder museum waar fenomenale paarden en hun ruiters kunstwerken tot leven brengen. Twee uur lang volgen de toeschouwers de jonge held Pierre tijdens zijn zoektocht door fantastische werelden naar de verloren lach van een vrouw.

Wandel zeker eens binnen in deze paddock tijdens de paasvakantie! Alle info op www.sportpaleis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Apassionata
Datum: 
11 en 12 april 2015
Locatie: 
Sportpaleis

Reservatie:

070/345345
Meer over