Want in het park daar zijn de… Alleszins ‘De Jager’, die was daar, alias Eva en haar solodebuut van 2006. En dat ligt al weer vele verder achter ons, net zozeer als al die vruchtbare, fraaie samenwerkingen met Kadril of Kleine Blote Liedjes… Sterker nog, na het succes van ‘Fantastig Toch’ en vorige cd ‘Over En Weer’ heeft nijvere zoetgevooisde Eva duidelijk zelf iets moois opgebouwd en ‘Mijn Huis’ is haar jongste, stevig geconstrueerde cd, met veel knusse kamertjes, zelfs enige chambrettes, want ook enkele zeer Frans klinkende chansons! Vas-y Eva, volle gaz avant!

Axl Peleman
Meezing geschiedenisles! Den Axl komt weer helemaal van Antwerpen met zijn ‘Liekes’. Van de metropool naar de capitool. Maar vooral met een lading (bijna vergeten) volksliedjes zoals hij die onlangs van ene Godelieve uit Borgerhout terug voorgeschoteld kreeg. ‘Oepsa Falderaliere', 'Lange Wapper', 'Een Goei Pree', 'Hond Van Pier Petaat…’ Onder leiding van Axl Peleman, de plezante volksmenner, zingt u dit zo vlotjes mee. Of duik al eens weg in de cd, ttz: het verrukkelijke ‘Liekes’ kijk - en luisterboek (met oude foto’s en nieuw werk van Fred Bervoets!) Knack Focus hierover: ‘Peleman, als was hij de Vlaamse Alan Lomax, redt twintig van die ‘liekes’ van de eeuwige verdoemenis.’ Dat is!

Iedere middag, tussendoor, ook Lennaert Maes en Fleur, maar dat dan wel maar efkes, kort, bondig, gevat en gevarieerd op het voorplan. Flegmatieke Lennaert kent u dan nog van bij Lenny & De Wespen. En Fleur is nieuw Nederlands talent dat al even geestig gestoord op de bühne open bloeit. Taalkunstenaars tussen komedie en muziek (en iedere middag dus tussen de twee andere acts dicht tegen het publiek.)

Axl Peleman, Eva De Roovere
Dinsdag 23 augustus 2011, 12.00 uur
Warandepark, Brussel
Inkom: gratis

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: