Dit voorjaar nog dartel in de (ook al gratis) Broodje Brussel reeks: fris Eefje met haar leuke liedjes en immense instrumentarium en amalgaam aan geluidjes en lekker geknutsel. De muziek van Eefje is een heerlijk krokant gebakken klankbord. En ‘De koek’ is haar supergeestige debuutcd, boordevol liedjes waarnaar je ook echt wil luisteren. Deze Nederlandse won trouwens in 2009 al de Grote Prijs Van Nederland maar klinkt zo internationaal als de beste gesofisticeerde popfolkrock van zeg maar Camille, Laura Veirs, Andrew Bird, Sufjan Stevens…Maar dit geheel der nevens, Eefje is vers!

BUURMAN
Dit is die beeldrijke band rond Geert Verdickt, ‘de bourgondische voorman en tekstschrijver van BUURMAN’ volgens De Standaard, die er aan toevoegt dat hij ‘een goed zanger’ is. Dat moet deugd doen. Of nog even uit dat grote stuk in De Morgen: ‘waar Hannelore Bedert de Amerikaanse Ani DiFranco als groot voorbeeld naar voor schuift, is bij BUURMAN Bruce Springsteen een inspiratiebron.’ Ondertussen is ook ‘Mount Everest’ op ons los gelaten, en daarover Humo: ‘de emoties snijden dieper, en het vijftal bespeelt een breder spectrum dan op debuut ‘Rocky komt altijd terug’. Citaten en referenties bij de vleet dus, daar hebben die van hiernaast niet meteen van terug!

Iedere middag, tussendoor, ook Lennaert Maes en Fleur, maar dat dan wel maar efkes, kort, bondig, gevat en gevarieerd op het voorplan. Flegmatieke Lennaert kent u dan nog van bij Lenny & De Wespen. En Fleur is nieuw Nederlands talent dat al even geestig gestoord op de bühne open bloeit. Taalkunstenaars tussen komedie en muziek (en iedere middag dus tussen de twee andere acts dicht tegen het publiek.)

Hannelore BUURMAN, Eefje
Woensdag 24 augustus 2011, 12:00 uur
Warandepark, AB
Inkom, gratis

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: