Na tien jaar afwezigheid is C2C (ex-Coup 2 Cross) helemaal terug met dé electro song van het jaar. De French Touch formatie komt stevig uit de hoek met hun eerste album ‘Tetra’, dat van begin september in de rekken ligt. Het viertal uit Nantes deed er bijna 7 jaar over om hun debuutplaat te finaliseren.

Ondertussen investeerden zij in succesvolle nevenprojecten, zoals Hocus Pocus en Beat Torrent, en namen deel aan verschillende wedstrijden. 20Syl, Greem, Pfel en Atom wonnen sinds 2003 onder meer het wereldkampioenschap DMC (Disco Mix Club), een prestigieuze internationale hip hop DJ wedstrijd met vinyl platen. Naast een grote dosis talent, heeft de DJ groep ook een geheel eigen sound waarmee zij zich van traditionele DJ’s onderscheiden. Met ‘Tetra’ brengen de Franse virtuozen een geluid dat van scratch over meer funky klanken gaat.

Het resultaat zijn stomende singles als “F.U.Y.A” en “Down The Road”, een perfecte samensmelting van traditionele en vernieuwende klanken, vergezeld door de onontbeerlijke dynamische scratch. Een meer poppy karakter wordt toegevoegd door de stemmen van Pigeon John, Jay-Jay Johanson, Gush en Blitz the Ambassador. Nadat C2C in ons land reeds de zomerfestivals afschuimde (Nuits Bota, Dour, Pukkelpop...), maken zij nu bekend dat zij op 27 februari terugkomen voor een bom van een concert in de Brusselse Ancienne Belgique. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 4 oktober om 11u.

C2C
Woensdag 27 februari, 20u
Ancienne Belgique, Brussel
Start ticketverkoop: Donderdag 4 oktober om 11u
Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: