Nog maar net was Dead Can Dance te gast in het Brusselse Cirque Royal, waar ze voor een magisch concert zorgden zoals niemand het hen na doet! Het populaire duo kondigt meteen een nieuwe afspraak met de Belgische fans aan. Lisa Gerrard, Brendan Perry en trawanten betreden op 22 juni 2013 het podium van Vorst Nationaal.

Met de release van ‘Anastasis’ is de comeback van Dead Can Dance eindelijk een feit! De plaat is het resultaat van talent, klasse en trotse allure, en is een onmetelijk succes. Met het nieuwe album keert de band terug naar haar fundamenten, tot groot behagen van de vele fans van het eerste uur. Dead Can Dance is reeds drie decennia lang muzikaal actief. In die periode zijn live concerten eerder schaars, maar steeds van een niet te evenaren, uitzonderlijke kwaliteit en intensiteit. Lisa en Brendan zijn zonder twijfel grote pioniers in de muziekgeschiedenis!
Zij is een Australische, hij is geboren in Londen. De twee ontmoeten elkaar in 1981 in Melbourne.

In 1998 hebben ze samen al 8 albums uitgebracht en werken ze volop aan een opvolger. Nog voor het negende album gerealiseerd wordt, beslissen ze echter elk hun eigen weg in te slaan. Eén van hun nieuwe nummers, “The Lotus Eaters”, wordt een hele tijd later alsnog uitgegeven op de compilatieplaat ‘Dead Can Dance 1981-1998’ (2001). Voor de breuk van de groep, legden zij een onberispelijk parcours af en gaven zij een nieuwe dimensie aan de hedendaagse muziek. Verfijnde klanken en ritmes, diepgaande teksten en spiritualiteit kenmerkten Dead Can Dance en inspireerden talloze artiesten. Met een geheel eigen stijl, ergens tussen cold wave, folk en wereldmuziek in, waren Lisa en Brendan de grondleggers van een uniek en vernieuwend muziekgenre.

In 2005 pikt het duo de draad weer op en geeft het startschot voor een wereldtournee die ook in België halt houdt. Hun passage in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten gaat niet onopgemerkt voorbij en doet de hoop op een reünie opflakkeren. De langverwachte hereniging wordt vandaag dan ook op groot enthousiasme onthaald door muziekcritici, maar vooral door het publiek. Lisa Gerrard en Brendan Perry staan op zaterdag 22 juni samen op de planken van Vorst Nationaal! Een grootse muzikale gebeurtenis die je in geen geval mag missen!

Dead can dance
Zaterdag 22 juni, 20u
Vorst Nationaal, Brussel
Start ticketverkoop: Vrijdag 16 november om 9u
Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60 of www.proximusgoformusic.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: