Op 5 mei zullen er 80 Belgische teams met een originele zeepkist van de Brusselse Kunstberg naar beneden scheuren. De geselecteerde teams kunnen in het weekend van 28 april hun creatie testen in Ninove. Tijdens de Zeepkistenrace in Ninove worden alle Red Bull teams uitgenodigd voor een gratis testrit. Zo worden de ploegen helemaal voorbereid op de grote race in Brussel.

Voorsmaakje
Meer dan 200 bouwers zonden een ontwerp in voor de 5e Red Bull Zeepkistenrace. Daaruit werden 80 ontwerpen geselecteerd. Deze 80 teams krijgen nu de kans om hun zeepkist te testen. Op 28 april 2012 zijn de ploegen welkom tijdens de zeepkistenrace in Ninove. Meteen een uitgelezen kans om hun creatie uit te proberen op een echt parcours en zich klaar te stomen voor de grote race in Brussel op 5 mei 2012. Wie zijn of haar zeepkist aan een testrit wil onderwerpen, wordt op 28 april om 13 uur verwacht in Tenberg 140, Meerbeke Ninove.

Top-entertainment
De 80 geselecteerde teams zullen op zaterdag 5 mei het steile parcours van 380 meter trotseren. Er werden heel wat hindernissen ingebouwd in de piste op de Brusselse Kunstberg, maar enkel de snelste kan winnen. Toch vallen er meerder prijzen te winnen want de strenge maar rechtvaardige jury zal de deelnemers ook quoteren op creativiteit, technisch concept en showgedeelte. Bezoekers kunnen zich dus verwachten aan een onvergetelijke namiddag met spannende afdalingen, optredens en dj’s. De presentatie is in handen van Tom Waes en Jean Michel Zecca. En op en naast de piste wordt er gezorgd voor heel wat animatie. Een ideale start dus van de Brusselse Irisfeesten!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: