Vandaag verschijnt ‘Dreamers’, de nieuwe single van Blaudzun. Eerder kondigde de zanger en songwriter het lied aan met een post op social media. ‘Dreamers’ klinkt als een instant Blaudzun- klassieker, waarbij ook de vrolijke en catchy melodie meteen opvalt.

Die lichtheid lijkt in contrast te staan met de lyrics van de de song. ‘Dit lied viert de veerkracht van dromers en degenen die zich buitenstaander voelen’, zegt de zanger. De lyrics vertellen over de vastberadenheid om, ondanks serieuze maar soms ook kleine obstakels, vast te houden aan je dromen en de wil om die obstakels te overwinnen.

Blaudzun produceerde ‘Dreamers’ zelf en nam de track op met producer en engineer Martijn Groeneveld in Mailmen studio Utrecht. De mix was in handen van Pieter Vonk.

Momenteel werkt Blaudzun aan zijn zevende langspeler en in oktober tourt hij met zijn voltallige band door Nederland. Het belooft een show te worden met veel nog niet eerder uitgebrachte muziek afgewisseld met hoogtepunten uit zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre.

Met ‘Dreamers’ klinkt het startschot voor een nieuwe reeks releases die toewerken naar het later aan te kondigen zevende Blaudzun album.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over