Het weekend van 17 tot en met 19 augustus stond volledig in het teken van Decibel 2012. B2S organiseerde er ook dit jaar een knallende editie van zijn best groeiende en drukst bezochte festival. Tienduizenden bezoekers zakten af naar de Beekse Bergen in Hilvarenbeek om los te gaan op de vetste beats van hun helden. Niet alleen de ticketverkoop van het festival ging hard, ook het driedelig album van Decibel loopt als een sneltrein. Wildstylez, Nosferatu en Mark with a K brengen dan ook de beste hardstyle, hardcore en jump/tek tracks op dit compilatie-album.

In de startblokken, niemand minder dan Wildstylez. Een dj die een geweldige zomer achter de rug heeft met bookings op bijna alle grote harddance festivals. Één van zijn nieuwste nummers, genaamd ‘Year of Summer’, werd overal hartelijk ontvangen en luidkeels meegezongen. De titel van dit nummer was dan ook zeer toepasselijk. De samenwerking met de Nederlandse zanger Niels Van Geuzebroek droeg ongetwijfeld bij aan het grote succes. Hij laat het echter niet enkel bij deze ene hit. Eerder vorig jaar bracht hij samen met Brennan Heart de topper ‘Lose My Mind’. Het nummer is niet weg te slaan uit compilatie-albums als deze en brengt wekelijks de sfeer in clubs en op events naar een hoogtepunt. Zijn laatste eigen release op deze zijde is er eentje in samenwerking met Alpha² en DV8. Een pareltje dat zijn weg naar de top wel zal vinden.

De anthem van Decibel 2012 mag natuurlijk niet ontbreken. De eer lag dit jaar bij Zatox om hem ineen te boksen. “Dope, Energy, Crowd, Illegal, Bass, Extreme, Loud”zijn de woorden die de anthem vorm geven. Verder bestaat deze zijde vooral uit mainstream gerichte tracks die één voor één knallen van het begin tot het einde. Artiesten als Noisecontrollers, Bass Modulators, D-Block & S-Te-Fan, Frontliner, Headhunterz, Gunz For Hire en Adaro passeren vlot de revue op deze eerste weergaloze schijf.

Het aantal bpm’s gaat de lucht in bij het aantreden van de tweede zijde. Erwin van Kan, beter bekend als Nosferatu, heeft de 23 wel geselecteerde hardcore tracks vlekkeloos aan elkaar gemixed. Zelf komt hij maar liefst 6 keer aan bod met eigen releases, collabs of remixen. De eerste twee samenwerkingen zijn die met Endymion, ‘Uphold the future’ en ‘The message’. Verder nog de megacollab met Tha Playah (Fade to nothing) en eentje featuring Alee (Beyond borders).

Nosferatu zorgde voor een minder mainstream gerichte schijf dan gebruikelijk, wat alleen maar positieve reacties met zich teweeg brengt. Angeldust, Nexes, Mercenary, Kartel, Wedlock en Triax wisten op deze manier een plaatsje te veroveren op het album. Het is een zeer krachtige schijf met het nodige hardcore geweld waar de liefhebbers zeker hun energie in kwijt kunnen. Het is beslist één van de betere hardcore zijdes op de reeds uitgebrachte compilatie-albums.

Als afsluiter staat een Belgische jump-tek legende, een man die ‘forever young’ blijft, het gaat hier natuurlijk over Mark with a K. Zoals we van hem gewoon zijn, vliegt hij er meteen stevig in. Zo komt ‘Music is my alibi’ sterk tot zijn recht, gevolgd door het heerlijke nummer ‘Untill you die’ van Lethal MG. Mark with a K zorgde op deze zijde nog voor een paar eigen releases als het duistere nummer ‘Darkside’, het bouncy nummer ‘Moneyshaker’ en als laatste een samenwerking met Dr Rude ‘Get back MF’. Laatstgenoemde bevat duidelijk de vrolijke melodieuze deuntjes van Mark with a K en de stevige beats van Dr Rude.

Verder is zijn platenkeuze uitermate geschikt. Belgische (Bestien, Gave, Akyra, Kid Rascal, Detektor en Demoniak) en Nederlandse (Dr Phunk, Transfarmers, G-swatt en Dr Rude) dj’s wisselen elkaar perfect af. Er was zelfs plaats voor enkele oldschool nummers, gebracht door Francois & Pat B, Lobotomy Inc en Ruthless.

Het Decibel album is de ideale compilatie om de zomer weer in huis te halen. Laat je gedachten afdwalen naar het domein van de Beekse Bergen en geniet van de beukende beats van Decibel 2012. Mede mogelijk gemaakt door B2S en Be Yourself Music. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: