De Raad van Bestuur van de European Film Academy (EFA ) wenst zijn diepste bezorgdheid te uiten over de Russische regisseur Kirill Serebrennikov, die onder huisarrest staat, en ze roept op tot zijn onmiddellijke vrijlating.

Kirill Serebrennikov is één van de meest prominente Russische theater en - filmregisseurs en maakte in 2013 deel uit van de EFA - selectie met BETRAYAL (Izmena) en in 2016 met THE STUDENT (Uchenik), waarvoor Ilya Demutsky de award voor Beste Europese Composer 2016 ontving. Zijn films werden vertoond op het filmfestival van Cannes, Venetië en Locarno maar hij werd in Moskou gevangen genomen en onder huisarrest geplaatst, wegens verdacht van fraude. Dit betekent dat hij zowel zijn werk als kunstenaar in het Moskouse Gogol theater als zijn film in Sint-Petersburg niet kan afwerken.

Er zijn meer dan voldoende aanwijzingen dat het arrest van Kirill Serebrennikov politiek gemotiveerd is. Daarom doet de EFA -Raad van Bestuur een dringende oproep aan de Russische authoriteiten tot zijn onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating zodat zijn vrije meningsuiting gewaarborgd blijft.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: