“Sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan” bevat meer waarheid dan wat je van een eenvoudig popliedje zou verwachten. Welke muzikant kan immers 37 jaar na zijn heengaan nog een volle concertzaal begeesteren?

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de Rock en Roll en de eerste Elvis single ‘That’s All Right’ heeft Graceland - als opvolger van het succesvolle ‘Elvis Presley In Concert’-  een nieuwe productie op poten gezet.

Met ‘Elvis Presley On Stage’ wordt - deze keer in kleinere zalen om de sfeer van een Las Vegas concertzaal te benaderen - de perfecte illusie gecreëerd. Gebruik makend van de modernste technologieën zingt Elvis vanop een transparant scherm, terwijl achter hem een indrukwekkende band live speelt. Het publiek ziet een volledig Elvis concert zoals Presley dat vandaag zou spelen ... mocht hij nog leven.

De stem en de aanwezigheid van Elvis op het scherm zijn zo krachtig, de interactie met de muzikanten zo naadloos en de reactie van het publiek zo oprecht, dat men na enkele nummers vergeet dat de zanger niet lijfelijk aanwezig is. Alle details - gaande van de regie, het decor, het licht, het geluid en de algemene productie – proberen je van het tegendeel te overtuigen.

Naast enkele songs uit de ’68 Comeback Special’ is het merendeel van de gebruikte concertbeelden afkomstig van de Las Vegas concerten in 1970 die als basis dienden voor de MGM concertfilm “Elvis, That’s The Way It Is”. Voor ‘Elvis Presley On Stage’ werden ook camerastandpunten en versies gebruikt die destijds de film niet haalden.

Het avondvullend programma bevat ontroerende versies van onder andere ‘That’s All Right’, ‘Hound Dog’, ‘Don’t Be Cruel’, ‘All Shook Up’, ‘Blue Suede Shoes’, ‘In The Ghetto’, ‘Suspicious Minds’, ’Mystery Train’, ‘Are You Lonesome Tonight?’, ‘The Wonder of You’, ‘Love Me Tender’ en ‘Can’t Help Falling In Love’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Elvis Presley on Stage
Datum: 
31 mei 2014
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

Meer over