Kelly van Soest is terug van weggeweest. In het uitgaansleven kent iedereen hem als Evil Activities. Een naam die hij zeker niet gestolen heeft en in de scène meer dan bekend is. Een aantal jaar geleden kwam hij reeds op de proppen met een remix van ‘Nobody said it was easy’ van Coldplay, wat een grote hit werd in de charts. Verder reisde hij de wereld rond voor optredens op Decibel, Dominator, Defqon.1, Mysteryland, Black, Masters of Harcore en nog vele meer.

Na zijn debuutalbum ‘Dedicated’ die hij ongeveer 10 jaar geleden uitbracht en het vervolg ‘Evilution’, komt hij met een nieuw album naar voren. Het album werd genoemd naar de podcast waarmee hij eerder dit jaar van start ging, namelijk ‘Extreme Audio’, en is een compilatie van zijn 14 nieuwste tracks.

Het album gaat van start met een intro genaamd ‘Free’. Het gaat over het pad dat Evil Activities ingeslagen heeft gedurende de jaren. Het bevat tevens een toelichting over de twee eerder verschenen compilaties en wat we nog mogen verwachten. Het eerste nummer ‘Falling’ geeft ons meteen de sound waar Evil Activities voor staat. De krachtige lyrics in combinatie met erg melodieuze deuntjes, brengen je naar de climax die gevolgd wordt door enkele vette beats.

Het nummer ‘World of Madness’ is de officiële en allereerste hardcore anthem van Defqon.1 2012. Samen met E-Life, een grondlegger in de Nederlandse Hiphop-scène, heeft hij op een originele wijze de anthem van dit festival afgeleverd binnen het vooropgesteld thema. Zo wilden ze met dit nummer drama en hoop combineren, door de melodie en kick laag te houden. Hierdoor komen deze gevoelens sterk naar voren tijdens de track. Een meesterwerk, zo vinden ze zelf.

De collaboraties met E-life blijven zich maar opstapelen. Zo vinden we hen nogmaals terug met het nummer ‘Broken’. Ook Endymion heeft zijn steentje hiertoe bijgedragen. Wegens het grote succes van deze track, is het reeds meerdere keren op compilatie albums verschenen en wordt het nog dolgedraaid op evenementen en festivals. Daarnaast heeft E-life nog geholpen bij de officiële ‘Hardshock Festival 2012 anthem’ en bij ‘Bring it on (K.I.T.A.)’.

Ook The Viper en Kasparov kenden een vlotte samenwerking met Evil Activities. ‘We got fire’ en ‘Point of no return’ zijn enkele pareltjes die hieruit verder zijn gevloeid. Een eerste remix vinden we terug met Tha Playah die het nummer ‘Never fall asleep’ in een nieuw jasje heeft gestoken. Evil Activities zelf brengt een remix van ‘Radicult’ van Morbid Angel. Tot slot, en ongetwijfeld de eyecatchers van het album, ‘Its ok’ en ‘Evil inside’. Zelf geschreven en geproduceerde tracks, zonder zijn buddy E-Life, gaan hem duidelijk ook goed af.

Een zeer geslaagd album dat talrijke collaboraties met collega dj’s bevat. Voor de fans een must-have, voor anderen eerder mainstream hardcore geweld. Benieuwd of hij deze positieve trend in de toekomst kan doortrekken. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: