Garry Hagger, sinds kort peter van de vzw Poezencentrale Mol, lanceert een noodoproep om zoveel mogelijk mensen warm te maken om een katje te adopteren bij Poezencentrale Mol. In oktober aanvaardde Garry Hagger, die zelf twee katjes uit een dierenasiel adopteerde, het peterschap van vzw Poezencentrale Mol.

De Poezencentrale biedt in huiselijke kring opvang aan voor zwerfkatjes en gedumpte huiskatjes in nood. Het ongesubsidieerde, maar erkende dierenasiel vangt jaarlijks meer dan 200 katjes op, soms met een chronische ziekte, een zwaar letsel of een handicap. Zodra deze katjes terug op krachten zijn, zoekt de Poezencentrale een geschikt adoptiegezin.

Het afgelopen jaar werd de Poezencentrale overstelpt met katjes - zowel papfleskittens als volwassen katjes - die op zoek waren naar een goede thuis. Helaas werd inmiddels de maximale opvangcapaciteit bereikt waardoor de vzw in noodgevallen steeds beroep moet doen op bevriende dierenasielen.

Garry: "Het valt ons op dat mensen meestal een voorkeur hebben om jonge kittens te adopteren. Daardoor krijgen de oudere katjes minder snel een kans. De pubertjes en jongvolwassen katjes zijn soms getekend door hun verleden, maar net daardoor zijn ze extra dankbaar voor alle aandacht die ze krijgen. Deze katjes zijn nog even speels als de kleine kittens, maar zijn minder kwetsbaar. We zijn dringend op zoek naar mensen die deze katjes hun gouden mandje geven waar ze naar op zoek zijn."

Alle info over de adoptiekatjes vind je op de website www.poezencentrale.org of op de facebookpagina's Poezencentrale Mol en Adoptiekatjes vzw Poezencentrale Mol.

Voor meer info: www.poezencentrale.org

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over