Op woensdag 26 juni komt Papa Roach maar liefst voor de zevende keer naar 013. De Amerikaanse rockband neemt die dag ook een erg fijne support mee: de extravagante emocore band Escape The Fate. De voorverkoop start aanstaande vrijdag 22 maart om 10:00 uur. Tickets kosten €27,50 (excl. servicekosten).

Papa Roach speelt zich begin deze eeuw in de kijker met de single ‘Last Resort’. De pakkende nu-metalkraker groeit uit tot een heus anthem en mag gerust een klassieker genoemd worden. De Amerikanen zien het als uitgekiend startpunt om aan een mooie, afwisselende carrière te bouwen. Uitverkochte zalen, drukke festivalweides; de groep uit Sacramento legt een gezonde werklust aan de dag die ze geen windeieren legt.

Ook al evenaren ze het enorme succes van die ene hitsingle niet, de albums die volgen blijven garant staan voor kwaliteit. Papa Roach blijft zich namelijk muzikaal ontwikkelen, terwijl collega’s uit hetzelfde tijdperk hopeloos blijven steken in clichés. Op album ‘Metamorphosis’ (2009) verschuift het Papa Roach-geluid meer richting volwassen (glam)rock. De groep tourt onder andere met Nickelback en Mötley Crüe. Het laatste album, ‘The Connection’ dateert uit 2012 en perfectioneert het grootse rockgeluid van de Amerikanen.

Als support komt het uit Las Vegas afkomstige Escape The Fate mee. Deze band is al jaren mateloos populair met hun extravagante vorm van emocore en de heren hebben ruim een miljoen platen verkocht. Een nieuw album, getiteld ‘Ungrateful’ is aanstaande en moet in mei gaan verschijnen. Ook deze band heeft zich de afgelopen jaren muzikaal ontwikkeld. Net als Papa Roach is ook hier een verschuiving naar traditionelere metal en glamrock te horen. We verwachten dan ook dat beide groepen op de planken van 013 voor een lekker ruige rockshow gaan zorgen!

Papa Roach
+ Escape The Fate
Woensdag 26 juni 2013 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 27,50 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal |
Voorverkoop vanaf vrijdag 22 maart om 10:00 uur
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: