Per 1 december 2011 start A-Film Distribution in België een eigen afdeling. Katrien Volders die eerder bij BFD werkte, zal starten als Sales Manager en Sylvie Verbeke, ook ex BFD, als Marketing Manager. A-Film België zal een mix brengen tussen commerciële arthouse titels en kwalitatieve mainstream films.

De A-Film divisie zal in Belgie onder andere Kaurismaki’s “Le Havre”, “Thrisna” van Michael Winterbottom en de nieuwe PT Anderson “The Master” uitbrengen. Daarnaast staan ook “Act of Valor”, “Silver Lining Playbook” met Bradley Cooper en Robert de Niro en “Nurse 3D” op de releaselijst voor 2012.

Managing Director Wilco Wolfers en Director Acquisitions Erik Engelen zijn blij dat A-Film onder eigen vlag een doorstart kan maken in België. Volgens Erik Engelen is dit het ontbrekende deeltje van de Benelux puzzel voor A-Film “Sinds we A-Film hebben gereorganiseerd hebben we de maatschappij vanaf de basis weer opgebouwd. Tot dit moment was de theatrical distributie in België het laatste element dat nog ontbrak. Met het aanstellen van een nieuw team moeten we goed zitten voor een lange periode”, aldus Erik.

A-Film Distribution
A-Film brengt sinds 1999 kwaliteitsfilms met commerciële potentie en grote publieksfilms uit in de gehele Benelux. De afgelopen maanden bracht A-Film Distribution films als “Piranha 3D”, “Howl”, “Limitless” , “Biutiful” en “Et Maintenant On Va Ou” via diverse sub distributeurs in de Belgische bioscopen.

“Le Havre” van Aki Kaurismaki gaat vanaf begin 2012 in de bioscopen draaien, gevolgd door “Jane Eyre” en “Act of Valor”.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: