De wereld heeft talent. Dat werd duidelijk vastgesteld, nu de show Got Talent in meer dan 30 landen loopt. Het maakt niet uit wie je bent of wat je kan. Of je in groep optreedt, of solo. Eén ding is zeker: wie de jury durft te trotseren, kan zijn of haar droom waarmaken. Maar dat is spijtig genoeg niet voor iedereen weggelegd, want de lat ligt hoog. In de vierde aflevering van Het Beste van Got Talent Worldwide, op dinsdag 19 februari 2013, zien we opnieuw de hoogte- en dieptepunten uit de Got Talent shows over de hele wereld.

We beginnen aan de andere kant van de aardbol. Daar komt in Australia’s Got Talent een boerenzoon recht van de boerderij van zijn ouders, het podium opgestapt. De 16-jarige Chooka Parker lijkt nog niet veel meegemaakt te hebben in het leven. Maar hij heeft wel een uitzonderlijk talent. Zonder vooraf een nummer te hebben ingestudeerd, blaast Chooka de jury omver met zijn pianospel. Down under hebben ze ook een fijn gevoel voor humor. De 25-jarige verpleger in spe Matty Shields, danst al 15 jaar. Vroeger op klassieke muziek, vandaag bengelend aan een paal. En ook de Arnhem Land Islander Chooky Dancers verrassen de jury met een opvallende dansact. Niets is echter te vreemd aan de andere kant van de wereld, want ook worstelende travestieten komen op de proppen.

Amerika maakt kennis met Miss Pussykatt, die een dansact met een slijpschijf in petto heeft. Maar dat je met een slijpschijf nog heel andere dingen kan doen, bewijst Dody in de Indonesische versie van Got Talent. Nog in Amerika maakt de technical performance group ArcAttck muziek met licht, veroveren 3 kids al rappend het podium en waagt The Russian Bar Trio zich aan een levensgevaarlijke acrobatie-act. Juryleden David Hasselhoff, Sharon Osbourne en Piers Morgan en presentator Jerry Springer houden hun hart vast.

In Groot-Brittannië gaat Jackie’s act met haar 2 poezen de mist in. De jonge Ronan Parke daarentegen, krijgt een staande ovatie van de jury en het publiek, na zijn versie van Feeling Good van Nina Simone. "You took a day off at school, but I wouldn’t mind going back", klinkt het enthousiast bij jurylid Michael McIntyre. De nu 14-jarige jongen wordt in de finale van Got Talent uiteindelijk nipt tweede na zanger Jai McDowall. De Fransman Michael Moral reisde speciaal naar Groot-Brittannië om er voor o.a. David Hasselhoff auditie te doen met zijn popping act. “It’s a oui”, klinkt het enthousiast bij de voormalige Baywatcher. Kunststudent Nathan Wyburn toont wat hij allemaal kan met toast en confituur.

Dit en nog veel meer in de vierde aflevering van Het Beste van Got Talent Worldwide op dinsdag 19 februari 2013.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: