Vanochtend kaapte ‘Het Meneer Konijn Lied’ de eerste plaats weg in iTunes. Het nummer, geschreven door Miguel Wiels en ingezongen door verschillende bekende Vlamingen en Nederlanders, is hiermee het meest gedownloade nummer in België op dit moment. De opbrengst van de single gaat naar ‘Kindergeluk vzw’, een organisatie die verschillende kleine goede doelen overkoepelt en zich inzet voor kansarme kinderen in België.

Afgelopen vrijdag werd het ‘Meneer Konijn Lied’ gelanceerd tijdens Ornelis & Rogiers Showtime. Zaterdagmiddag stond de single al op twee in iTunes, en deze ochtend stootte het door naar de eerste plaats. De videoclip werd ondertussen al meer dan 100.000 keer bekeken op YouTube.

Bekende vrienden van Meneer Konijn
Onder de noemer ‘Vrienden van Meneer Konijn’ hebben de Q-dj’s samen met bekende Vlamingen én Nederlanders het nummer ingezongen. Sharon van Within Temptation nam de lead vocals voor haar rekening en wordt bijgestaan door minister Ingrid Lieten, Koen en Kris Wauters, Paul De Leeuw, Tom Boonen, Nathalie Meskens, Geert Hoste, Kim Gevaert, Herman Brusselmans, Thibaut Courtois en Stef Wauters. Ook luisteraar Lonis uit Gent zong een stukje in.

December is Meneer Konijn Maand
Op 21 december keert Meneer Konijn definitief terug van z’n wereldreis, maar zijn verhaal is nog lang niet ten einde. De hele maand december staat in het teken van Meneer Konijn. Ornelis & Rogiers roepen iedereen op om ‘konijnvriendelijke activiteiten’ te organiseren en zo mee geld in te zamelen voor het ‘Kindergeluk vzw’. Ideeën zijn welkom op Q-music.be met originele inzamelacties en leuke ideeën.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: