© Thomas Vandermeiren

Jason Desrouleaux of beter gekend als Jason Derülo bracht gisteren voor het eerst een bezoek aan de Ancienne Belgique in Brussel. De 21 jarige zanger afkomstig uit Miami, Florida heeft nog maar één cd uitgebracht maar hij had geen moeite met het uitverkopen van de zaal.

Fans stonden al uren voor de deuren opengingen ongeduldig te wachten om hun grote idool live aan het werk te zien. Ze moesten nog even wachten voor Jason opkwam, de Australische Trinity, een band bestaande uit drie jonge meisjes, verzorgde het voorprogramma.

Iets na negen uur was het eindelijk zo ver. Jason kwam op met een best welindrukwekkend lichtspektakel. Hij bewoog zo perfect, op het randje van zweven, dat sommige mensen achteraan in de zaal het niet eens doorhadden dat het echt wel puur dansen was en hij stond dus niet op wieltjes. Het eerste grote moment in de show was natuurlijk Derülo's megahit "WhatchaSay", het publiek ging absoluut uit hun dak en de sfeer was er. Wij hebben al veel concerten gezien, maar ik denk dat we zelden zo'n uitbundig publiek hebben gezien die letterlijk ieder nummer meezongen, niet alleen de grote hits.

Jason bracht een geweldige akoestische versie van "Ridin' Solo" die zo hard meegezongen werd dat je Jason amper nog hoorde. De jonge zanger genoot er duidelijk van. Enkele nummers later maakte hij de droom van een jong meisje waar, tijdens "What If" vroeg hij een meisje uit het publiek op het podium. Ze was zichtbaar zenuwachtig, maar dit is uiteraard te verstaan.

Jason is niet alleen een geweldige zanger, de jongen heeft ook een ongelofelijk talent als het aankomt op dansen. Hij bracht een cover van niemand minder dan Michael Jackson, namelijk Billy Jean. Zowel de dans als zang bracht hij er perfect van af. Door dit nummer bewees hij dat hij barst van het talent en wij zijn benieuwd voor de toekomst.

Als bisnummer bracht hij nogmaals "In My Head", maar deze keer de originele versie. Moeten we er nog aan toevoegen dat het dak van de AB ernogmaals afging?

Jason bracht het er geweldig van af, jammer genoeg was het zo'n korte set. We begrijpen het uiteraard wel, hij heeft nog maar één cd uit, maar het blijft jammer. Hij moet ook nog een beetje werken aan zijn interactie met het publiek maar hij komt er wel en Jason zal alleen maar groeien! Wij kijken alvast uit naar meer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: