Komen Eten trekt deze week achtereenvolgens naar Borgerhout, Eeklo, Sint-Kruis en Hasselt. In die steden en gemeenten staan Ingrid, Stephanny, Pascal en Michel achter de kookpotten.

Ingrid uit Borgerhout (A): maandag 11 november

De 42-jarige Ingrid uit Borgerhout werkt als bediende. Haar hobby is fotografie en in het algemeen houdt ze van mooie dingen. Onder het motto “het oog wil ook wat” zorgt Ingrid er in Komen Eten voor dat haar gerechten niet alleen lekker smaken, maar dat ze er ook lekker uitzien. Ingrid noemt zichzelf een alfavrouwtje. Daarmee bedoelt ze dat ze sterk in haar schoenen staat en niet denkt als andere vrouwen. Zo wil ze deze Komen Eten-week dolgraag winnend afsluiten. Daarvoor tovert ze de volgende gerechten op tafel: gebakken coquilles met parmaham en rucola, kabeljauwhaasje met verse pesto en puree, en als top of the bill chocoladefondue met fruit en zelfgemaakte koekjes.

Stephanny uit Eeklo (O-Vl): dinsdag 12 november

Stephanny (29) baat samen met haar echtgenote het café St Hubert uit. Dat is nog eens een authentieke Vlaamse kroeg, waar iedereen welkom is. Arbeider, dokter of advocaat, wie als vriend hier binnenkomt is nooit te vroeg maar steeds te laat. In St Hubert is Stephanny natuurlijk iedere dag gastvrouw, misschien geeft haar dat een streepje voor bij dit Komen Eten-avontuur. Ze draagt het hart op de tong en zal altijd zeggen wat er op haar lever ligt. Over haar grote idool Elvis Presley kan Stephanny ook moeilijk zwijgen. De veel te vroeg overleden King of Rock ’n Roll is haar grote steun en toeverlaat, en zijn muziek helpt Stephanny de moeilijkste momenten in de keuken moeiteloos te overleven. Omdat ze haar gasten ontvangt in het café, valt niet uit te sluiten dat enkele stamgasten opduiken voor een pintje. Hopelijk hebben ze door dat de staminee vandaag gesloten is...

Pascal uit Sint-Kruis (W-Vl): woensdag 13 november

Pascal uit Sint-Kruis is 42 en werkt als warme bakker. Dat betekent natuurlijk voor dag en dauw uit te veren, om te zorgen voor ons dagelijks brood. In 1995 was Pascal Europees kampioen koekjes bakken. Met het winnende recept van toen zal hij ook in Komen Eten uitpakken. De koekjes worden als dessert gepresenteerd in het gezelschap van vanille-ijs, rode vruchten, panna cotta en yoghurt. Pascal is een romantische ziel en hij is niet bang om dat te laten zien. In het plafond heeft hij bijvoorbeeld een sterrenhemel verwerkt. Tijdens het koken besteedt hij veel tijd aan de details en legt hij de lat heel hoog voor zichzelf. Met een oude schoolmakker als Sergio Herman zou dat normaal geen probleem mogen zijn.

Michel uit Hasselt (L): donderdag 14 november

De 27-jarige Michel uit hoofdstad van de smaak Hasselt is zaakvoerder van een afwerkingsbedrijf in de bouw. Twee à drie keer per week trekt hij naar de fitness om ervoor te zorgen dat hij genoeg vet verbrandt en er afgetraind blijft uitzien. Van zijn Komen Eten-tactiek maakt hij geen geheim: de eerste dagen zo weinig mogelijk kritiek geven aan tafel, zodat hij op de laatste dag ook niet teveel strafpunten krijgt van zijn medekandidaten. Het huis van Michel moet tegelijkertijd dienen als visitekaartje van zijn bedrijf. Hij omschrijft de stijl als de combinatie van een wellness-houtachtige en strakke vormgeving. Michel volgde vier jaar lang hotelschool, en daar maakte hij kennis met de moderne keuken. Op de kaart chez Michel vanavond: tartaar van tonijn met espuma van komkommer en furikake, entrecote blonde d’Aquitaine met pommes pont neuf en auberginekaviaar.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20u15 op VIER!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over