Afgelopen vrijdag (21 oktober) bracht de 26-jarige Vlaamse crooner Yannick Bovy nog een uitverkochte Arenbergschouwburg in vervoering tijdens zijn “Better Man” live-concert, maar dat was slechts een voorproefje voor wat hem op 5 oktober te wachten staat. Hij werd namelijk gevraagd door niemand minder dan Lionel Richie, om diens voorprogramma te komen verzorgen in het Antwerpse Sportpaleis. Een enorme eer voor Yannick en een prachtige blijk van internationale erkenning voor het jonge Belgische talent!

“ik viel letterlijk van mijn stoel toen mijn manager Gino Moerman me vertelde dat ik gevraagd was om het voorprogramma van Lionel Richie te komen verzorgen. Optreden in het Sportpaleis is altijd een droom van me geweest, en dat dan nog eens doen op vraag van een grote meneer als Lionel Richie...tja, dat is helemaal onwaarschijnlijk. Ik heb al een fantastisch jaar achter de rug, met de release van mijn debuutalbum “Better Man”, leuke live-concerten, mooie airplay op radio en TV, binnenkort zelfs een internationale promotour en release van “Better Man” in verschillende landen...maar dit is toch echt wel de kers op de taart! Ik moet iedereen bedanken die meewerkt aan het uitbouwen van mijn carrière, want dit is wat ik altijd heb willen doen. Ik ben uiteraard gezond nerveus voor dat optreden in het Sportpaleis, maar ik beloof er het beste van mezelf te geven...wie weet neemt Lionel me dan wel mee voor de rest van zijn wereldtour ook”, lacht Yannick.

Internationale release debuutalbum “Better Man” + Limited Edition België
Yannick Bovy bracht begin dit voorjaar zijn debuutalbum “Better Man” op de markt, een klassevolle ode aan de big band-, crooner- en jazzlegendes van weleer, met ijzersterke eigen nummers (Theoretical Love, Better Man, She Don’t Know It,..) maar ook verrassende covers van absolute classics als “I’ve Got You Under My Skin”, “All My Lovin” en “My Cherie Amour". Er werd al snel gesproken over ‘De Vlaamse Michael Bublé”.

Zijn onmiskenbaar talent, flair, looks, charisma en uiteraard fantastische stem overtuigden niet enkel radio- en TVmakers in eigen land, want dit najaar zal zijn debuutalbum ook uitkomen in o.a. Brazilië, Zuid-Afrika, Turkije, Taiwan, Nederland, Polen, Griekenland, Ierand, Zweden, Maleisië, Hong Kong, Indonesië, Filippijnen...an international star is born! Voor de internationale release van “Better Man” dook Yannick terug de studio in en nam hij 4 extra nummers op. Die nummers zullen ook op de luxueuze “Limited Edition” staan die in België zal uitkomen op 5 oktober.

Tracklist « Better Man » (Limited Edition)
1.All my loving
2. I’ve got you under my skin
3.She’s even more beautiful
4. She don’t know it -
5.Better man
7. My cherie amour
8. Hold on
9. I wanna be around
10. Theoretical love
11. Perfect
12. Baby, I know

Bonus:
12. L.O.V.E
13. Cheek to cheek
14. Moonriver
15. Smoke gets in your eyes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: