Luxebeesten reist de wereld rond op zoek naar (huis)dieren die er een apart leven op na houden. Ook in de derde aflevering maken we kennis met unieke dieren en hun al even bijzondere baasjes: de bekende reclamehond Kito uit Utrecht, de Britse bruidshondjes Lola, Lulu, Lollypops en Larry uit Essex, en de verwende hangbuikvarkens Pebbles en Wilma uit het Amerikaanse Pennsylvania.

Kito, de energievretende hond uit de reclamespots, mogen we in Vlaanderen een televisiester noemen. Deze zesjarige Thai Ridgeback woont samen met zijn baasje Desiré in het Nederlandse Utrecht. Kito maakt kopies, is één van de weinige honden die kaarsrecht op een stoel en op een draaiende wasmachine zit, bakt worsten op de radiator, … en dat allemaal zonder enige moeite. Straf voor een hond, maar om al die kunstjes onder de knie te krijgen gaan er vele uren van intensieve training aan vooraf. Desiré werkt als kinesitherapeute, maar in haar vrije tijd is ze voornamelijk bezig met het trainen van Kito. Zijn lessenpakket bestaat uit fysieke uitdagingen en uit denkspeloefeningen. Kito houdt van deze variatie en ook tijdens het filmen van de reclamespots is hij altijd enthousaist. Dat plezier is voor Desiré heel belangrijk.

Luxebeesten zoekt het ook verder van huis. Zo worden in Essex, Groot-Brittannië, Louise Harris en haar vier Yorkshire Terriërs gevolgd. Louise is eigenares van het luxueuze hondenmerk Diva Dogs en staat op het punt om te trouwen met televisiepresentator Damien Hill. Ze mag er niet aan denken dat haar vier hondjes Lola, Lulu, Lollypops en Larry zouden ontbreken op haar grote dag. Meer zelfs, de viervoeters krijgen de belangrijke taak om haar te begeleiden als haar bruidshondjes. Voor de gelegenheid worden de vier Terriërs piekfijn uitgedost met outfits die de bruid speciaal liet ontwerpen. De verwende viervoeters mogen absoluut niets te kort komen en dat geldt niet alleen voor dit huwelijk. Ze krijgen wekelijks een schoonheidsbehandeling en hebben elk een uitgebreide kleerkast en exclusieve juwelen.

Tot slot reist Luxebeesten naar het Amerikaanse Pennsylvania, want daar wonen de hangbuikvarkens Wilma en Pebbles. Hun baasjes Jennifer en Dave willen het hun twee luxebeesten zo comfortabel mogelijk maken en hebben daarom speciaal voor hen in de tuin een woning op maat laten bouwen. Bovendien gaan ze maandelijks afwisselend met Wilma en Pebbles naar Ross Mill farm, het enige wellnesscentrum voor varkens ter wereld. Net zoals in een kuuroord voor mensen, worden de varkens er verwend met massages en een ontspannende huidverzorging. Jennifer en Dave brengen veel tijd door met hun varkens, waken over hun conditie en doorlopen dagelijks denkoefeningen met hen. Zo kan Wilma kleuren herkennen én speelt ze piano.

Luxebeesten, aflevering 3 op woensdag 18 september om 20.40 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: