© Vitaya

Vanavond is Pascale Naessens toe aan de voorlopig laatste aflevering van ‘Mijn Pure Keuken’. Acht weken lang trok ze op missie om de Vlaamse keukens lichter en gezonder te maken. Vorige week was het de beurt aan Hubrecht uit Ophasselt, een jonge brasseriekok die zijn moeder wou verrassen met een caloriearm verjaardagsmenu.

Aan Sofie uit Antwerpen om het rijtje op maandag 5 december 2011 af te sluiten. Zij is net mama geworden en wil de geboorte van haar dochtertje Lola vieren met een gezond en lekker familiediner. Sofie is huisarts en haar man werkt als cardioloog waardoor er extra aandacht naar gezonde voeding gaat. Voor de organisatie van de feestavond schakelt ze de hulp in van Pascale. Zij wil graag zeewieren verwerken in het menu en gaat daarom samen met Sofie langs bij Ali-Import in Merelbeke, waar men alles afweet van zeegroenten...

Zeewieren zijn erg gezond en voedzaam. En waarmee kunnen ze beter gecombineerd worden dan met verse vis? Het hoofdgerecht dat Pascale en Sofie klaarmaken is dan ook een frisse zalmceviche met een tomatensalade en zeewier. Als starter worden rolletjes van courgette, gerookte zalm en nori geserveerd, gevolgd door een voorgerecht met courgetteslierten, grijze garnalen en zeewier. Maar geen geslaagd etentje zonder sfeer. Pascale leeft zich helemaal uit en zorgt voor een originele eye catcher…

Mijn Pure Keuken maandag 5 december 2011 om 21.35 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: