Vrijdagavond is onder massale persbelangstelling en in aanwezigheid van genodigden en BV’s, ‘Piaf, de Musical’ officieel in première gegaan. Na afloop trakteerde het publiek in Capitole Gent een geëmotioneerde Els de Schepper (die de hoofdrol voor haar rekening neemt) en haar cast op een welverdiende staande ovatie en een langgerekt applaus. Vanaf volgend weekend zal ‘Piaf, de Musical’ in de Antwerpse Stadsschouwburg te zien zijn. Aansluitend gaat de theaterproductie nog op tour in Vlaanderen en Nederland.

In het jaar dat het Franse icoon Edith Piaf 100 zou geworden zijn, brengen Music Hall en Stage Entertainment 'Piaf, de musical' van Pam Gems op de planken, met een volledig Vlaamse cast. Het belangrijkste puzzelstuk was de juiste persoon strikken voor de hoofdrol en met Els de Schepper lijkt die missie, afgaande op de lovende reacties na afloop van de première gisteren in Capitole Gent, meer dan geslaagd.

Naast een schitterende Els de Schepper, vielen ook de overige acteer- en zangprestaties van Gene Thomas (Marcel Cerdan), Jasmine Jaspers (Madeleine), Sébastien De Smet (Pierre), Mira Delbaen (Mômone), Sven Tummeleer (Theo Sarapo) en Hans Royaards (Papa Leplée) bijzonder in de smaak. “De liefhebbers van het Franse chanson komen volop aan hun trekken. Het totale plaatje klopt en het mooie is dat het dramatische levensverhaal van Piaf in deze theatermusical gekruid wordt met humoristische insteken, zonder dat deze afbreuk doen aan het geheel”, lieten enkele première genodigden zich ontvallen. Ook tal van bekende gezichten waren afgezakt naar Capitole Gent en spaarden hun lof niet:

Koen Crucke: "Wat ik vanavond zag was buitengewoon! Een ijzersterke Els de Schepper, absolute klasse en een zeer sterke cast in het algemeen. Gene Thomas vond ik ook heel verrassend. Het verhaal wordt zeer geloofwaardig gebracht, met de nodige tristesse - zoals haar leven ook echt was - en met de onnavolgbare, pittige humor die Piaf had. Prachtig"!!

Joke De Bruyn: “Ik ben echt onder de indruk. Els de Schepper misschien wel in dé rol van haar leven. Ze IS Piaf en zit werkelijk van de eerste tot de laatste minuut in haar rol. Ik zou niet alleen de liefhebbers van de Franse muziek of Piaf in het bijzonder, maar gewoon iedereen willen aanraden om te komen kijken. Het is meer dan de moeite!“

Robert Abigail: “Het was jaren geleden dat ik nog eens naar het theater ging, maar wat heb ik genoten zeg. Mijn eerste "kennismaking" met Els de Schepper was meteen zeer indrukwekkend. De muziek, de teksten, het verhaal van Piaf...je wordt als toeschouwer voortdurend meegezogen in een emotionele rollercoaster. Echt genoten begin tot einde."

Jacky Lafon: “Ik heb er geen woorden voor. Ik heb gelachen, gehuild, maar vooral genoten. Schitterend hoe ons Elske dat doet!"

Lissa Lewis: Overtuigend, indrukwekkend en doorleefd. Dit is een musical die jong en oud gaat kunnen boeien, zonder meer een echte aanrader!

Joep Onderlinden, die met de hulp van co-regisseur Els de Schepper de regie voor z’n rekening neemt, is in de wolken met zijn Vlaamse Piaf. “We hadden al een sterke uitvoering met Liesbeth List, maar wat Els laat zien en horen overtreft werkelijk alle verwachtingen. Geloof me dat het een voorrecht is wanneer je met zo’n natuurtalent kan en mag samenwerken!”.

Wie nog een keer voluit wil genieten van ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’, ‘Sous Le Ciel De Paris’, 'Padam’ en natuurlijk het onsterfelijke ‘Non, Je Ne Regrette Rien’, die moet gaan kijken naar ‘Piaf, de Musical’. Vanaf komend weekend speelt het gezelschap in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Aansluitend gaat de productie ook nog op tour in Vlaanderen en Nederland.

Tickets & info 'Piaf, de musical': www.piafdemusical.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: