Inmiddels zijn alle 60.000 kaarten voor Mysteryland 2012 verkocht. De organisatie meldt dat vandaag, met nog 1 week te gaan tot aan 25 augustus wanneer het evenement los barst op het voormalige Floriade terrein in de Haarlemmermeer nabij Amsterdam. Op zijn minst een bijzondere prestatie gezien geen enkel ander dance festival hierbij ook maar in de buurt weet te komen dit jaar.

Aan Mysteryland wederom de schone taak te laten zien waarom zij als vast gegeven in de Nederlandse festival agenda zulke hoge ogen gooit. Met het belangrijke en diverse artistieke gezicht van Mysteryland onderscheidt het festival zich van de rest; ruim 70 kunstenaars zijn op dit moment al aan het bouwen op het festivalterrein dat zich klaarmaakt voor de grote dag.

Op muziekgebied wederom een scherp en breed geprogrammeerd programma met onder andere Seth Troxler, Calvin Harris, Avicii, A-Trak, Simian Mobile Disco en afsluiters Loco Dice, A-Trak, Chuckie, Fedde le Grand en De Man Zonder Schaduw.

Eerder gaf de organisatie aan de terreinindeling te veranderen ten behoeve van de logistiek maar zeerzeker ook voor het verrassingselement van het festival - de twee nieuwe mainstages Monade (open air) en Big Top (indoor) evenals de extra shows zullen tevens bijdragen aan de niet-verhullende naam Mysteryland.

Extra feestvreugde haalt de organisatie deze week uit de zeer succesvol gestarte kaartverkoop van diens editie in Chili, waar een meerdaagse Mysteryland in december voor de tweede keer plaats vindt. Binnen 24 uur waren de helft van het totaal aantal kaarten verkocht. Er worden dit jaar op Mysteryland in Chili 40.000 bezoekers verwacht.

Mysteryland - dat internationaal kracht haalt uit het lokaal positioneren van het festival - zal in de zomer van 2013 ook een weekend lang plaatsvinden in Kopenhagen, Denemarken - Dit naast de bevestigde Nederlandse en Chileense editie in respectievelijk augustus en december van het komend jaar.

Naast het evenement zal ook de CD "Mysteryland 2012" binnenkort verkrijgbaar zijn met tracks van o.a. Fedde le Grand, Deniz Koyu, Chuckie, A-Trak, Laidback Luke en meer! Houd de Mysteryland website in de gaten voor de release datum en volledige tracklist.

Het volledige programma inclusief tijden zijn bekend via Mysteryland.com.

Mysteryland vindt plaats zaterdag 25 augustus, van 11:00 tot 23:00 uur op de voormalige Floriade, Haarlemmermeer.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: