Vanaf nu zullen televisiekijkers via Ooit Gemist niet alleen Vlaamse producties maar ook bepaalde aangekochte programma’s kunnen herbekijken. Ooit Gemist breidt zijn aanbod uit met een aantal Britse comedyprogramma’s die eerder werden uitgezonden op Eén of Canvas. Later volgen nog andere aangekochte programma’s.

Via Ooit Gemist kunnen digitale kijkers al enkele jaren programma’s van Eén, Ketnet en Canvas herbekijken. Tot nog toe ging het altijd om Vlaamse producties, maar daar komt vanaf nu verandering in. In eerste instantie zal Ooit Gemist een aantal Britse humorprogramma’s aanbieden onder de noemer BBC Comedy. Het aanbod zal geregeld worden aangevuld met nieuwe jaargangen en/of nieuwe reeksen uit het BBC-assortiment. Later zullen ook andere aangekochte programma’s die vroeger op Eén, Ketnet en Canvas te zien waren een plekje krijgen bij Ooit Gemist.

De volgende programma’s kunnen voortaan herbekeken worden via Ooit Gemist:

The Blackadder (seizoen 1)
Ofwel de complete and utter history van het geslacht Blackadder, geschreven, verteld en vertolkt door Rowan Atkinson. In het eerste seizoen maken de kijkers kennis met de gluiperige, geniepige en kleine smeerlap Edmund Blackadder, de eerste van het vermaledijde geslacht Blackadder. Ze volgen het slijmerige spoor van de Blackadders doorheen vier eeuwen Engelse geschiedenis. Bekroond met talloze prijzen, waaronder een Emmy en verschillende BAFTA’s.

Fawlty Towers (seizoen 1 en 2)
Er is heel wat verkeerd met Basil Fawlty, de manager van het niet zo statige hotel Fawlty Towers. Zoveel dat niemand er genoeg van krijgt hem te zien knoeien en stuntelen in verwoede maar vergeefse pogingen om zijn hotel te beheren en zijn vrouw Sybil te bezweren.

CHEF! (seizoen 1)
“Mijn naam is Gareth Blackstock en ik ben hoogst onsympathiek. Mijn enige betrachting in dit leven is de meest delicieuze en geraffineerde gerechten door die keukendeur te sturen. En als dat enkele mensenlevens kost, dan is dat mooi meegenomen!", aldus Gareth Blackstock (Lenny Henry), de getalenteerde maar tirannieke chef van het tweesterrenrestaurant Le Chateau Anglais. Werken in zijn keuken is op eigen risico, want ook al ligt het er vol scherpe messen, Gareths tong is scherper en spaart niemand.

Little Britain (seizoen 1)
Een ander prijsbeest is Little Britain, de als human interest vermomde satirische sketchshow waarin Matt Lucas en David Walliams tientallen bizarre en marginale Britse typetjes opvoeren. Daffyd Thomas, the only gay in the villlage of Vicky Pollard, of de tiener die haar baby ruilde voor een cd van Justin Timberlake, het zijn maar enkele van de meer dan twintig personages die telkens op de lachspieren werken. People Magazine riep de show dan ook uit tot het grappigste en snuggerste programma van het jaar.

Absolutely Fabulous (seizoen 1)
Jennifer Saunders en Joanna Lumley werken op dit moment aan nieuwe afleveringen van Absolutely fabulous, een programma over de wilde jaren 60 en 70 bekeken door de bril van de jaren 90 en de jaren 00. Bejubeld door pers en publiek en overladen met prijzen is AbFab een echte cultserie geworden waarmee een hele generatie heeft afgerekend met haar verleden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: