Na dEUS (14.07), Calexico (13.07), Bonnie Raitt (13.07) en Michael Kiwanuka (13.07) nóg drie nieuwe namen voor Cactusfestival: Beach House, Balthazar en The Tallest Man On Earth!

Beach House (us) - zo 14 juli - Exclusief concert!
Al vier platen lang gelden Alex Scally en Victoria Legrand uit Baltimore als oppergoden van de perfecte droompop. Met kale ritmes uit onderkoelde synths, drums en gitaar brengen ze sinds doorbraakplaat 'Teen Dream' een groeiend deel van de wereldbevolking van hun melk. Hét wapen in hun strijd is onmiskenbaar de zacht zuchtende en androgyne stem van Legrand, die in één adem zelfs de permafrost in Siberië weet te ontdooien. Ook hun nieuwste album 'Bloom' dealt in zwoele en melancholische geluiden, geassembleerd tot een perfect geluid waarin elke noot een functie heeft. De onderlinge gelijkenis tussen hun nummers zorgt ervoor dat een concert van Beach House één grandioze trip wordt.

Balthazar (b) - zo 14 juli
Applaus voor Balthazar! Een paar jaar geleden werd de band uit Kortrijk nog als publiekslieveling uit Humo's visionaire rockvijver gevist en zie, daar wandelden Jinte Deprez en Maarten Devoldere al meteen door onze achterdeur naar binnen met 'Applause', hun debuut dat stevig aan de anabole steroïden zat. Ondertussen is ook opvolger 'Rats' een onmiskenbaar feit. Een platendeal bij PIAS en dolenthousiaste reacties in binnen- én buitenland… Een band zou voor minder gaan hyperventileren. Maar Balthazar trok zich van de verheven verwachtingen weinig aan en leverde doodgemoedereerd een nagenoeg perfecte plaat af. 'Rats' laat zachte melancholische, haast vloeibare geluiden horen. Maar net voor het te mooi wordt, geeft Balthazar tegendraads gas. Verslavend mooi!

The Tallest Man On Earth (sw) - zo 14 juli - Exclusief concert!
De Turk Sultan Kösen mag zich met 251 centimeter nog steeds De Grootste Man op Aarde noemen, maar de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson doet met zijn onvergetelijke livereputatie en fascinerende stem een opmerkelijke gooi naar het morele equivalent van deze titel. Matsson was in een niet zo ver verleden vocaal leverancier bij de Zweedse folk-rockgroep Montezumas, maar wist met zijn akoestische gitaar een flink stuk van de wereld aan zijn voeten te krijgen.

Zijn licht nasale stem en verteltalent zijn schatplichtig aan de grote Dylan, zijn podiumpresence is onweerstaanbaar en de indruk die hij op zijn publiek maakte als support van o.a. Bon Iver is onvergetelijk. De Zweed zingt met het gemak waarmee u boterhammen met choco eet en bezit een bezetenheid die u kan overtuigen om paardenvlees te eten, als waren het diezelfde boterhammen met choco. Geloof ons, melancholie klonk nooit eerder zo overtuigend en schoon.

Meer namen binnenkort via deze weg!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: