Ozark Henry heeft met de Nederlandse zangeres en actrice Ellen ten Damme een nieuwe versie opgenomen van Sweet Instigator. Het origineel is de grootste hit van Ozarks succesvolle album Birthmarks, dat vorig jaar zijn twintigste verjaardag vierde. Volgende week brengt Ozark Henry daarom een jubileumversie van Birthmarks uit. Daarop staan naast alle originele songs ook een aantal niet eerder uitgebrachte remixes, live opnames en de single met Ellen ten Damme.

quote Piet

Birthmarks’ was mijn 3e album, mijn eerste bij Sony. het kwam uit op 9/11. dat het album ondanks toch zijn weg wist te vinden naar zo’n groot publiek maakt dat het album voor mij nog steeds staat voor het album van de hoop en de veerkracht. De titel refereert naar de dood van mijn moeder, die overleed aan huidkanker, maar is bovenal een lofzang aan het leven, de onvoorwaardelijke liefde en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan.

met het succes van Birthmarks, het succes erna, heb ik mij een artistieke vrijheid weten te kopen waar ik vandaag nog steeds op surf. Ik ben mijn publiek erg dankbaar. Daarom dat ik graag bij deze verjaardag wou stilaan om die dankbaarheid te delen. Birthmarks betekende in 2001 de doorbraak van Ozark Henry (Piet Godaer). Het album stond met hits als Sweet Instigator, Word Up en Rescue ruim 90 weken in de Ultratop en wordt inmiddels beschouwd als Belpop-klassieker.

Op 10 maart 2023 staat Ozark Henry met zijn REWIND-concert in de AB in Brussel, waar hij Birthmarks integraal zal spelen. Ook tijdens zijn theatertour die dit najaar van start gaat, besteedt Ozark Henry aandacht aan de twintigste verjaardag van Birthmarks.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over