Op zaterdag 8 december presenteert Peter Van de Veire de zesde editie van de MIA’s, de Vlaamse muziekprijzen. Nieuw dit jaar is dat de winnaar van de MIA voor de Hit van het jaar deze keer met een heel bijzondere award naar huis zal gaan. Met de wedstrijd PIMP ’N MIA roept Peter Van de Veire alle creatievelingen op om de meest felbegeerde aller MIA’s te pimpen.

Op 8 december zetten Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT de meest verdienstelijke muzikale artiesten van het jaar in de bloemetjes op een nieuwe editie van de Music Industry Awards of MIA’s. Peter Van de Veire zal de show live presenteren op Eén.

De meest prestigieuze award is traditioneel de MIA voor de Hit van het jaar, en die wordt dit jaar meer dan ooit een uniek hebbeding. Peter Van de Veire roept alle creatievelingen van Vlaanderen op om de award onder handen te nemen in de PIMP ’N MIA-wedstrijd. De MIA moet wel uit één stuk blijven bestaan en handelbaar blijven, maar verder kan alles. Solderen, beschilderen, lassen, lijmen, versieren met graffiti, tatoeëren, frezen, graveren, bloemschikken, breien, naaien, stikken ... er staat geen grens op de creativiteit van de deelnemers.

Wie wil deelnemen, kan zich vanaf dinsdag 6 november inschrijven op http://mias.een.be. Hij of zij moet vervolgens voor 21 november een technische tekening van zijn of haar ontwerp voor de MIA voor Hit van het jaar insturen. De creatieveling die het beste ontwerp indient, krijgt de award daarna thuis toegestuurd. Hij of zij krijgt twee weken de tijd en vijfhonderd euro budget om het ontwerp te realiseren. De gepimpte MIA voor Hit van het jaar wordt op zaterdag 8 december het meest felbegeerde beeldje van de avond en belandt vervolgens op de schoorsteenmantel of in de trofeeënkast van een illustere Vlaamse artiest. De ontwerper kan de MIA’s samen met een partner als vip meemaken.

Music Industry Awards: op zaterdag 8 december om 20.40 u. op Eén

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: