© Dimitri Vanlommel

Vrijdagavond, omstreeks half 9, doofden Regi en Linda de lichten in Antwerpen. Een tot de nok gevuld Sportpaleis was helemaal klaar voor het eerste van vijf concerten van onze grootste Belgische dance-formatie. Milk Inc: Eclipse zorgde voor een bijna drie uur durend schouwspel en rijgde de climaxen aan elkaar.

Dat Regi weet van welk hout pijlen maken wisten we al langer, en dat ook Linda als geen ander weet hoe het publiek mee te krijgen werd gisteren opnieuw bewezen. Al was het bang afwachten na al dat goeds dat ze de voorbije jaren reeds tentoon hadden gespreid. De eerste beats werden de zaal in geblazen en het leek alsof er geen enkele zitplaats meer was in het Sportpaleis, iedereen stond recht tot Regi en Linda eindelijk het podium betraden. Een uitzinnig publiek liet geen kans voorbij gaan om te springen en te dansen en na enkele nummers parelden de zweetdruppels op de hoofdjes van een dansende meute.

Een setlist waar geen enkele hit aan ontbrak liet ruimte aan Regi om ook enkele gasten uit te nodigen. Zo kwam Stan Van Samang als eerste Regi versterken. Naast "Hang on" bracht hij ook een eigen versie van "The sun always shines on tv". Naast Stan mocht ook Silvy haar optreden maken in Eclipse, samen met Linda bracht zij "I don't care". "Whisper" mocht dan het eerste deel van Eclipse afsluiten en Regi en Linda trokken heel even naar de kleedkamers. Tijd om snel wat te gaan halen om te drinken, want deel twee had nog meer van hetzelfde in petto.

Na opnieuw een knallende intro en enkele hits betrad ook Turbo B het podium. Turbo B, beter bekend als de rapper van Snap!, bracht samen met Regi en Linda een hitmedley van zijn grootste hits waaronder “Rhythm is a dancer”. Een kort maar krachtig gastoptreden maakte het publiek helemaal wakker in deel 2. Na een opzwepend solonummer van Regi was Antwerpen helemaal klaar voor de apotheose van de avond. Verbazing alom toen het podium werd opgetilt en als een ufo de lucht inging.

Het gevaarte van maar liefst zes ton werd opgetilt door takels en het technisch vernuft van deze constructie werd pas duidelijk toen Regi, Linda én de band volledig tot aan de overkant van het Sportpaleis werden gevolgen. Ondertussen brachten zij vanzelfsprekend ook nog enkele hits.

Eénmaal opnieuw geland werden de lichten zachtjes gedimd, een intieme intro van "Walk on water" bracht een eerbetoon aan wijlen Ann Vervoort. De recent overleden zangeres, die in de beginjaren van Milk inc naast Regi op het podium stond, werd op deze manier passend herdacht. Toch moest het dak er nog één keer af daar in Antwerpen, "Walk on water" hervatte zijn originele tunes en Antwerpen werd helemaal gek. Regi en Linda sloten hun eerste Eclipse af met "Blackout" en dankte uitgebreid hun uitbundige publiek.

"Een show die je moet gezien hebben" en "ongelofelijk" waren slechts enkele van de reacties die ook Bekend Vlaanderen mondig waren na de show. Voor zij die nog geen tickets konden bemachtigen, het laatste concert op 8 oktober heeft nog enkele duizenden zitplaatsen ter beschikking. Haast je naar www.milkinc.be en mis dit spektakel niet! (KVR)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: