© Edwin Houdevelt

Sinéad O'Connor kwam afgelopen dinsdag voor de tweede keer in het Openluchttheater van het Rivierenhof in Deurne. Het vorige geslaagde concert was weeral twee zomers geleden, dus het kon niet anders dan dat het deze keer uitverkocht ging zijn. Sinéad O'Connor is wereldberoemd geworden met haar kale hoofd en krasse uitspraken, maar de Ierse singer-songwriter was natuurlijk vooral bekend van haar nummers 'Troy' (eind jaren '80) en 'Nothing compares to you' (begin 1990).

Op een van de weinige droge zomeravonden van 2011 mocht ze dus weer haar ding doen in het OLT. In het publiek zaten enkele BV's zoals Geena Lisa, Philip Geubels en Stef Kamiel Carlens van Zita Swoon. Naast de gewone Antwerpenaar zelfs enkele Engelstaligen, het OLT zat goed vol.

Kaal was Sinéad in ieder geval niet meer en ook niet meer zo mager als 20 jaar geleden. Ze was haast onherkenbaar als je met het beeld van toen in gedachten naar het concert vertrok.
Samen met twee muzikanten bracht ze haar muziek op een ingetogen manier. Ze startte met het nummer 'Something beautiful'. Haar start verliep een beetje moeizaam door een serieuze krop in de keel. Maar eenmaal opgewarmd kwam 'the Emperor's New clothes' helemaal tot zijn recht en het publiek genoot ten volle. Ze bracht ook enkele nieuwe nummers die volgend jaar op een nieuw album zullen verschijnen zoals 'Reason with me' en 'What is a real VIP?'. 'I am stretched on your grave' bracht ze helemaal a capella als ode aan Amy Winehouse.

Af en toe, of was het net iets te regelmatig, vergat Sinéad wel eens wat van haar teksten, maar door haar zelfrelativerende humor werd dat haar vergeven door het publiek, al waren er enkelingen die er niet mee konden lachen. Een perfect gebrachte 'Three babies' maakte weer veel goed.

'Nothing compares to U' was een echt kippenvel moment waar iedereen van genoot.
Het publiek vroeg luid en duidelijk om bisnummers en we kregen o.a. 'This is the last day of our acquaintance', '33', but there was no other ‘Troy’ for us, ondanks dat het publiek er om riep. (E.V.)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: