Nadat de laatste show in 013 vorig jaar maart wederom een groot succes was, keert zangeres en songwriter Beth Hart op dinsdag 26 november terug naar 013. Sinds haar laatste optreden in Tilburg is de pop/rock zangeres twee albums rijker: ‘Bang Bang Boom Boom’ en ‘Seesaw’, een nieuwe samenwerking met Joe Bonamassa. Kortom, genoeg materiaal voor een nieuwe show. Tickets kosten € 28 (excl. servicekosten) en gaan vanaf zaterdag 29 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Het leven van Beth Hart kent hoge toppen en diepe dalen. Van tophits op de Billboardlijsten tot een hardnekkige alcoholverslaving. Eigenlijk het klassieke leven van een rockartiest. Het leverde persoonlijke en hartstochtelijke albums op zoals ‘Screaming For My Supper’ (1999), ‘Leave The Light On’ (2003’) en ‘My California’ (2010). Vooral ‘Leave The Light On’ zorgde voor de doorbraak van Beth Hart in Nederland, maar concertgangers weten beter. Hart trad veel vaker in ons landje op en haar wilde shows zijn legendarisch. Gaandeweg is een fanatieke fanbasis ontstaan. Haar songs hebben wat weg van de hits van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar kennen veel meer diepgang mede door de doorleefde teksten. Grootste troef van Beth is haar ruwe stem.

Sinds haar laatste show in 013 in maart 2012 heeft de vrouw uit Los Angeles, Californië niet stilgezeten. Zo maakte ze in datzelfde jaar nog een nieuwe plaat: ‘Bang Bang Boom Boom’. Het is een stijlbreuk in de discografie van de vrouw. Niet alleen omdat dit het eerste album is waar ze de liefde en romantiek bezingt in plaats van de diepe dalen waarin ze gezeten heeft, maar ook omdat ze meer dan ooit blues, gospel en soul naar voren laat komen in haar sound. Begin dit jaar kwam er een nieuwe samenwerking uit met Joe Bonamassa, getiteld ‘Seesaw’. Een coveralbums met nummers van onder andere Etta James, Al Green, Billie Holiday en Aretha Franklin. Met deze twee albums op zak is het weer tijd om de podia op te zoeken. 013 haalt de dame dan ook met plezier terug, voor alweer het zesde optreden in het popcentrum.

Beth Hart
Jupiler Zaal | Dinsdag 26 november 2012 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 28,00 (excl. servicekosten) | Voorverkoop start zaterdag 29 juni, 10:00 uur
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: