Niels Boutsen

Stoomboot is de artiestennaam van Niels Boutsen, een eenentwintigjarige jongeman die liedjes zingt in het Nederlands over wat hem bezig houdt. In 2011 won Stoomboot als jongste deelnemer ooit de Nekkawedstrijd. Daardoor kon hij de voorbije jaren naar hartelust optreden. Van naar bier stinkende Limburgse jeugdhuis kelders tot het Sportpaleis: iedereen zou zijn verhaal horen.

Na twee jaar spelen werd het concept helemaal gedefinieerd. De muziek werd uitgepuurd en zijn teksten rijp. Het plaatje klopte, waardoor het tijd werd voor een cd. De jonge wolf Stoomboot nam enkele ervaren muzikanten van onder andere Filip Kowlier, MANdolinMAN, Front 242 en The Antler King onder de arm en nam eind september in het Meerhouts Cultureel Transfusie Centrum zijn debuutplaat op. Het is een plaat die je vertedert en ontroert, maar die je ook doet dansen. Getuige hiervan is de eerste single: 'Einde Van De Wereld'. Die kampeerde wekenlang in Radio 1's hoogste rotatie en Vox-lijst. Er werd een videoclip opgenomen, die meteen vertederend in de smaak viel. De video is te bekijken via http://www.youtube.com/watch?v=uerpPXsi6w0&feature=player_detailpage

De CD zelf komt begin februari 2014 uit, en bevat gastbijdrages van onder meer Kommil Foo, Steven De bruyn en Lies Steppe. Binnenkort volgt een tweede single: 'Spanjaard', over hoe het altijd Spanjaarden zijn die je vriendin afpakken.

De CD komt niet alleen uit in februari, ze wordt ook voorgesteld.

Live:

  • 06/02 12:00 Ab, Brussel
  • 08/02 20:00 Arenbergschouwburg, Antwerpen
  • 09/02 15:00 De Roma, Antwerpen (Solo)
  • 11/02  30CC, Leuven

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over