SubQuake heeft zich bewezen als een avond waarin grenzen verlegd worden. Van drum ’n bass tot dubstep, van electro tot glitch, maar altijd binnen de kaders van de rauwe, industriële elektronische muziek. Ook voor de volgende editie staat er een breed programma klaar met absolute internationale toppers. Daarnaast ondergaat de Jupiler Zaal wederom een grote metamorfose voor een uitgebreid visueel spektakel. De early bird voorverkoop is inmiddels gestart. Early bird tickets kosten 6 euro.

We mogen gerust van veteranen in het genre spreken als we het over Drumsound & Bassline Smith hebben. Al meer dan vijftien jaar brengt het trio om de haverklap de ene na de andere hit uit. Dat zij zich inmiddels niet meer alleen binden aan het drum ’n bass genre, maar ook verkennen in genres als dubstep, trap en electro (getuige hun Essential Mix), maakt Drumsound & Bassline Smith één van de gedroomde SubQuake headliners!

SKisM is een relatief nieuwe naam in de dubstep scene, maar de Britse DJ heeft zich in korte tijd al snel weten te vestigen tussen de grote jongens. Dat heeft hij al bewezen met optredens op festivals als Lowlands en Paaspop met meedogenloos harde sets, waarbij hij op vier cd-spelers tegelijkertijd vliegensvlug schakelt tussen dubstep, electro, hip-hop en drum ’n bass.

Friction van BBC Radio One mocht voor de toonaangevende radioshow ‘Essential Mix’ één artiest aandragen onder de noemer “Future Stars of 2013” en vroeg daarvoor Metrik. Geen vreemde keuze, want sinds zijn intrede in de drum ’n bass scene is Metrik een veel gevraagde producer en DJ. Sinds afgelopen jaar staat hij onder contract bij het Hospital label, vaste basis voor artiesten als Netsky, High Contrast en Danny Byrd. Metrik switcht in zijn sets moeiteloos van dieper werk naar dansvloerklappers.

De 20-jarige Joe Ford heeft met releases op Bad Taste en Hospital’s Med School al aardig naam weten te maken. De Brit doordrenkt zijn dubstep en drum ’n bass sets op subtiele wijze met complexe, maar dansbare glitch-hop beats die doen denken aan het werk van Amon Tobin.

De nieuwe SubQuake editie opent zo diep mogelijk met The Illuminated uit Eindhoven. De dubstep van het trio leunt zo dicht mogelijk tegen de zware Jamaicaanse dub sound aan en doet denken aan de eerste stroom dubstep artiesten als Loefah, Digital Mystikz en Pinch. Visuals worden deze avond verzorgd door he VJ-team Les Projecteurs. MC Swift host de avond. Via het nieuwe SubQuake platform op facebook zijn alle ontwikkelingen rondom het nieuwe concept te volgen.

SubQuake
Met Drumsound & Bassline Smith, SKisM, Metrik, Joe Ford & The Illuminated
Zaterdag 14 september 2013 | aanvang 22:00 | zaal open 22:00
Tickets early bird €6 (excl. servicekosten) | Tickets voorverkoop €9 (excl. servicekosten) | Avondkassa €12 | Jupiler Zaal | Voorverkoop gestart via 013.nl
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: