rijdag 22 maart vindt een van de halve finales van de W:O:A: Metal Battle plaats in Baroeg. Een vijftal bands strijdt om een plaats in de finale. De uiteindelijke winnaar wint niet alleen een plek op het Duitse metal festival Wacken Open Air, maar ook o.a. op Baroeg Open Air op zaterdag 14 september.

Het programma van de ‘Veldslag West’ in Baroeg is als volgt:.

  • Goldwölff (NL heavy rock 'n roll, winnaar Zuid-Holland)

  • Inherited (NL thrash, winnaar Zeeland)

  • Neverus (NL death, winnaar Noord-Brabant)

  • Obstruktor (NL thrash, winnaar Noord-Holland)

  • Serotonia (NL metalcore, instromende finalist 2023)

Goldwölff is een nieuwe band uit Leiden met leden van Voidcrawler en Deathtrap. De winnaar van de voorronde in Zeeland is Inherited uit Terneuzen. Dit vijftal overtuigde de jury met een portie vette thrash metal geïnspireerd door Machine Head en Sepultura. Het is helemaal knap dat het hun eerste optreden ooit was. De metalcore formatie Serotonia uit Alkmaar is één van die finalisten van de 2023 editie die gebruik maakt van de optie om dit jaar mee te dingen naar de winst. Wat zit er toch in het Eindhovense water? Weer won een band uit die stad de Noord-Brabantse voorronde, die gehouden werd in de Little Devil in Tilburg. Dit keer ging Neverus met de winst aan de haal met hun majestueuze death metal. Het Haarlemse Obstruktor won de voorronde in Noord-Holland. Het viertal overtuigde met een vlammende pot thrash metal waarin ook elementen van speed en death metal te horen zijn.

Baroeg vindt het erg belangrijk om bands te helpen in hun ontwikkeling en vindt het een eer om deze halve finale te mogen organiseren. De bands worden tijdens deze halve finale beoordeeld door een vakjury die één winnaar aan moet wijzen. Voor het publiek is dit een uitgelezen kans om vijf talentvolle bands aan het werk te zien. De uiteindelijke finale vindt op 20 april plaats in Estrado in Harderwijk.

Info W:O:A: Metal Battle Voorronde Zuid-Holland
Datum: Vrijdag 22 maart 2024
Locatie: Baroeg, Spinozaweg 300, Rotterdam
Tickets vanaf €5,-
Zaal open: 18:30 uur
meer info + tickets: www.baroeg.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over