De prestigieuze Koninklijke Andalusiche Rijschool is één van de meest exclusieve maneges ter wereld en enkel toegankelijk voor de meest getalenteerde ruiters ter wereld. Een van die ruiters is de Vlaamse Janey, een meisje van 18 uit Stekene. Ze slaagde met glans voor haar theoretische en praktische ingangsproef en blijft (als eerste en enige Vlaamse) de komende 4 jaar in Jerez de la Frontera.

Janey vindt het een fantastische ervaring: “Ik denk niet dat er veel plaatsen bestaan waar je de kans krijgt om op zo’n toppaarden te rijden en met zo’n topleraars te werken. Ik wil mij vooral als amazone ontwikkelen. Daar krijg ik hier volop de kans toe met al die professionals en hoogopgeleide paarden, het zijn echte leermeesters.”

De rijschool is bekend van zijn adembenemende shows. In april doet het hele circus ook België aan. Janey zal er dan bij zijn, al moet ze zich voorlopig wel tevreden stellen met een rol achter de schermen: “Vanaf het vierde jaar kan het zijn dat we mee naar het buitenland mogen. Het is wel slechts in 1 nummer dat leerlingen mee mogen rijden maar het is sowieso een hele ervaring."

Telefacts brengt het unieke verhaal van de Vlaamse Janey op de meest prestigieuze rijschool ter wereld.

Euthanasie in België: het aangrijpende verhaal van Els
Telefacts brengt ook het verhaal van Els, een levenslustige vrouw van 48 jaar. Drie jaar geleden hakte ze de knoop door om euthanasie te laten uitvoeren. Ze is niet terminaal ziek, maar heeft psychisch en fysiek ondraaglijke pijnen. Ze weet goed wat ze wil: een ‘to do-lijst’ afwerken, en hierna wil ze graag sterven.

In Vlaanderen worden er jaarlijks 1.700 euthanasies uitgevoerd, bijna 5 per dag. Voor zij die hiervoor kiezen, is het een zwaar parcours. Als mensen niet stervende zijn, en toch euthanasie wensen, dan is het onbegrip van de omgeving nog altijd groot.

Telefacts brengt een aangrijpend verhaal van een vrouw die afscheid wil nemen van haar leven.

De Vlaamse Janey als eerste en enige Vlaamse in de Koninklijke Andalusische Rijschool
Euthanasie in België: het aangrijpende verhaal van Els op dinsdag 19 februari 2013 in Telefacts om 21u30 bij VTM.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: