Op dinsdag 6 december lanceert Canvas De patat, de zevendelige reeks waarin Jeroen Meus op zoek gaat naar de geschiedenis en het gebruik van de aardappel. In afwachting van de start van het programma heeft ook canvas.be ondertussen al ‘een patat’ gelanceerd. En dat mag u heel letterlijk nemen: om de wereldwijde verspreiding en de veelzijdigheid van de aardappel op ludieke wijze in de aandacht te brengen, is canvas.be/depatat gestart met The Flying Potato: een kettingfilmpje met inzendingen van het publiek over leuke en grappige dingen die je kan doen met een patat.

Oproep
Het Canvas-programma De patat wil de aardappel de wereld laten rondreizen en heeft daarvoor jullie hulp nodig. Ga je op vakantie of woon je in het buitenland? Stuur dan een filmpje in. Inzendingen van over de hele wereld zullen samen een ketting vormen waarin mensen een aardappel opvangen, er iets mee doen en hem weer verder gooien. De beste filmpjes worden bovendien getoond op Canvas in de laatste aflevering van De patat.

De opnamelocatie en de handeling zijn volledig vrij. Je kan bijvoorbeeld met een aardappel jongleren, er Shakespeare voor reciteren of wat je maar kan verzinnen, terwijl je op de Chinese muur, midden op de Congostroom of aan het Gentse Zuid staat.

Aan welke voorwaarden moet een inzending voldoen?
• Opbouw filmpje: De aardappel vliegt langs links in beeld, iemand vangt hem op en doet er iets mee, en gooit hem vervolgens langs rechts weer uit beeld. In het volgende filmpje zal iemand ‘jouw’ aardappel opvangen, er iets mee doen en hem weer verder gooien.
• Duur filmpje: kort (4 tot max. 12 seconden)
• Belangrijk: de richting! Als kijker zie je de aardappel langs links in beeld komen en langs rechts weer uit beeld vliegen.
• Onbelangrijk: kwaliteit. Via je smartphone, fototoestel of cameraatje, met welk toestel of in welke kwaliteit je inzending is opgenomen maakt niet uit.

De patat: vanaf dinsdag 6 december om 20.40 uur op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: