Peter Minnebo
organisator Daniel Gardin

Op 14 december wordt voor het trouwe Golden Years publiek en de organisatoren een dag met gemengde gevoelens. Enerzijds gaat die avond voor de 25e keer “ The Golden Years “ door, anderzijds is deze editie onverbiddelijk de allerlaatste exit-versie. Zeker niet het gevolg van het conto van de economische crisis, maar zoek het eerder in de tand des tijds, de ouderdom die ons allen nu of later parten zal spelen. “Aan alles komt een einde, spijtig genoeg ook aan het leven”, aldus een emotionele maar trotse organisator, Daniel Gardin.

Inderdaad,de voortschrijdende leeftijd van vele muzikanten en de niet te vermijden overlijdens hebben zo’n impact op de groepen en solisten uit de jaren 60’ en 70 ‘, dat de stekker er onvermijdelijk uit moet. Overal willen coverbands op het succes teren,maar laat ons eerlijk zijn, dit is pure nostalgische namaak. Een vervolgconcept zoals The Golden Years the 80‘s is niet van toepassing, de gouden jaren waren toen al op de terugweg zowel op muzikaal vlak als op vele andere vlakken.

Initiatiefnemer van in het begin, Daniel Gardin kan terugblikken op een rijke historie uit de muziekwereld. Het Sportpaleis, 25 edities verbonden met The Golden Years, zag fantastische artiesten van Suzi Quatro over Reg Presley bij The Troggs tot de legendarische Les Gray van Mud, volgens Daniel Gardin, “de grootste van allen”. De Golden Years hebben zonder twijfel muzikale geschiedenis geschreven.

Golden Years trok jaarlijks een trouw publiek aan, het verdient een eerbetoon tijdens het laatste concert. The end moet een stevig concert worden met een goed gevoel en een mooi souvenir. Geafficheerd staan: Dave Edmunds, Albert Hammond, Slade, Alvin Stardust, The Rubettes, The Sweet en een man die men nog nooit heeft weten te strikken in België, tieneridool in de jaren 70 en veelzijdig nog actief muzikant, zanger en acteur, David Essex.

The Golden Years drukte jarenlang zijn stempel op het geluk van sociale organisaties door verkoop van programmaboekjes. De opbrengst van vorig jaar (10.000 euro), gaat integraal naar het Sint-Jozefinstituut BuSO Antwerpen. Mis deze affiche met het extra gouden randje niet!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
The Golden Years
Datum: 
14 decmber 2013
Locatie: 
Sportpaleis

Reservatie:

070 34 53 45
Meer over