Twee nieuwe acts kondigen we graag aan voor zaterdag 29 juli. Twee keer winnaars van De Nieuwe Lichting, Studio Brussel’s talentscouting naar nieuw Belgisch geluid in niet eens zo bange dagen: Tout Va Bien en The Lighthouse! Samen met Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies vormen ze de volledige en okselfrisse line-up van zaterdag 29 juli!

Suikerrock 2017 vindt plaats van vrijdag 28 juli tot en met zondag 30 juli in het centrum van Tienen. Reeds bevestigd voor het hoofdpodium: Equal Idiots, Rival Sons, The Black Box Revelation en Iggy Pop op vrijdag 28 juli, The Lighthouse, Tout Va Bien, Coely, Tinie Tempah, Bazart en Lost Frequencies op zaterdag 29 juli, Laura Tesoro, Niels Destadsbader, Matt Simons, Soulsister, Status Quo en Zucchero op zondag 30 juli!

Combi-tickets, dagtickets, Kids tickets en Family tickets zijn onmiddellijk beschikbaar via de Suikerrock ticketshop en Ticketmaster.

The Lighthouse

The Lighthouse won De Nieuwe Lichting 2017. Leuvense pop met een hoekje, en intussen ook met een flinke fanbase. Zo’n wedstrijd winnen geeft je heel wat airplay en single ‘Hollywood’ is tegenwoordig niet weg te slaan van de Studio Brussels en MNMs van deze wereld.

Tout Va Bien knikte ook goedkeurend en nodigde hen onlangs uit als voorprogramma voor hun AB concert. The Lighthouse vindt Bazart wat duister, en brengt naar eigen zeggen zelf liever de zon.

Als je op Suikerrock wil aftrappen op een zaterdagnamiddag heb je die best bij de hand, wel ja. Zonnebril niet vergeten op zaterdag 29 juli.

Tout Va Bien

In 2013 wonnen die van Tout Va Bien diezelfde Nieuwe Lichting, en ook daar een beetje een gelijkaardig verhaal. Jan Wouter van Gestel begon nogal ingetogen muzikaal, maar al best prikkelend en met een uniek stemgeluid.

Remember ‘If you go away’, zijn onnavolgbare cover van Jaques Brel’s ‘Ne me quitte pas ’. Debuut ‘Kepler star’ zorgde voor een drukke festivalzomer in 2015 met passages op Rock Werchter en Pukkelpop. Maar het mocht al snel heel wat dansbaarder, in die mate zelfs dat samen met Ozan Bozdag (electronica-wizard en sidekick van Max Colombie aka Oscar & The Wolf) en producer Tim Bran (London Grammar, Birdy, La Roux) recent ‘Goodbye’ uitgebracht werd met beklijvend en uiterst fijn materiaal.

‘Queen of Sheba’ en ‘Goodbye’ waren de eerste singles van Tout Va Bien nieuwe stijl. Van Gestel wil zich echter niet vastkleven aan één genre. De ontdekkingstocht zelf is immers erg boeiend, en hij heeft geen probleem de horizon nu en dan helemaal anders in te kleuren.

Het constante zoeken naar balans maakt dit project zeer intrigerend, een aanrader om live te komen uitchecken zaterdag 29 juli, op Suikerrock, binnen exact vier maanden. U moest al onderweg zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Suikerrock
Datum: 
28 juli - 30 juli 2017
Locatie: 
Grote Markt, Tienen

Reservatie:

Meer over