Roeland en Eva (het Belgische indie-wave-rock Duo Too Tangled) hebben de laatste 14 maanden Europa doorkruist met ‘Where the echoes die’. Na 48.000 km in een busje, 83 shows (uitverkochte clubs maar soms ook voor 10 man het beste van zichzelf gevend), en evenveel hotelkamers, om een paar uur te crashen alvorens terug de snelweg, op naar de volgende show…

... Restless.. op zoek naar dat één moment waar tijd niet bestaat.. Gedreven door die rush schreven ze hun nieuwe album.

In Augustus ’13 verzamelden ze de flarden tekst en impressies van op tour en in diezelfde flow werd ‘Stay Restless’ gemaakt. Gedurende een intensieve 4 maand werd de plaat geschreven en opgenomen op een heel intuïtieve manier. Begin december namen ze de ferry naar Dover om vervolgens met hun partner in crime sinds ‘Where the echoes die’ ; Ian Davenport (bekend als producer van o.a. Band of Skulls, Supergrass,..), de plaat te mixen in Oxford.

Too Tangled klinkt meer verfrissend dan ooit op 'Stay Restless'. Tape, Cassette, en een Analoge Neve-desk werden gebruikt en herbruikt om het alles de licht donker, warme kleur te geven dat de plaat nodig had. Stay Restless is een film van schetsen, een collectie van fragmenten, deels biografisch, deels niet, gebaseerd op vibes en sfeer-shots. Geen honing maar bitterzoetzachte rauwheid.

'All Sad Clowns' is de eerste single uit hun nieuwe plaat, beluister de song hierEr hoort ook een clip bij de eerst single, bekijk hem hier'Stay Restless' komt uit op 7 april via LC Music. De nieuwe plaat zal een eerste keer live voorgesteld worden in de Charlatan in Gent op 5 april.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Too Tangled
Datum: 
5 april 2014
Locatie: 
Charlatan, Gent
Meer over