Gisteren maakte het Vlaams Audiovisueel Fonds de winnaars van de Wildcards 2012 bekend. De VAF Wildcards zijn de grootste prijzen in ons land. Ze bekronen zes getalenteerde bachelor- of masterprojecten afkomstig van de Vlaamse filmscholen. Naast individuele begeleiding van een professionele coach en postproductiefaciliteiten, ontvangen de laureaten een budget van 25.000 tot 60.000 euro. Zij kunnen hiermee onmiddellijk aan de slag om hun eerste professionele filmproject te realiseren.

De winnaars van de VAF Wildcards 2012 zijn Michael Van Ostade en Emilie Verhamme (voor fictie), Jeroen Broeckx en Bram Cartigny (voor documentaire) en Aad Verstraelen (voor animatie). Daarnaast wordt Hans Galle de eerste laureaat van de VAF Wildcard in de categorie filmlab (experimentele genre).

De uitreiking van de VAF Wildcards vindt zaterdag plaats tijdens de slotavond van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven (IKL). Die avond worden tevens ook alle prijzen van de IKL Competitie (Vlaamse en Europese kortfilmcompetitie), de ShortsTV Award en de Humo Award uitgereikt. Deze prijsuitreiking, de grote finale van het Int. Kortfilmfestival Leuven 2012, is al vele jaren een begrip, maar krijgt dit jaar, nu het IKL een Oscar Qualifying festival geworden is, een extra (internationaal) belang.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: