“Ik kan het niet anders zeggen dan…Het is vulgair.” Jani probeert morgen Ann van haar topjes die ze bij ‘de Joepie’ kreeg, visnetjes en andere smakeloze kledij af te helpen, haar man Dirk probeert hij dan weer van legermotieven allerhande te redden. Peter Van Asbroeck en Michèle Van Sebroeck bieden het jonge koppel Roy en Melissa een helpende interieurhand en in Shoot. maken we kennis met Sharon, de dame die Gent leert naaien.

Over piano-études en studies Kinderverzorging
Michèle spreekt bij Peter thuis af, waar ze zich verbaast over zijn heel persoonlijke woonkamer én over zijn pianokunsten. Maar over het opmerkelijke rijtuig in de woonkamer heeft ze zo haar twijfels. Was er geen plaats voor de deur? Samen rijden ze naar Brasschaat, naar de woning van profvoetballer Roy (22 jaar) en studente Melissa (22 jaar). Een jong koppel dat samenwoont in een deel van een huis dat ze huren van haar vader. De woonkamer knapte Roy zelf op, met de hulp van de huisbaas. En hij is daar heel trots op. Maar op zolder loopt het fout. Die ruimte doet dienst als slaap- en studeerkamer.

Helaas is het er kil en uitermate ongezellig. Ze hopen dat Michèle hierin verandering wil brengen. Dat doet zij uiteraard met plezier, maar dan moeten die onverzorgde rustieke balken wel een ander kleurtje krijgen. Ook de veel-te-grote kleerkast is een foute blikvanger. Zelfs al hangt daar wat emotionele bagage aan. Met veel moed en helpende handen start Michèle aan de opdracht. Ondanks de beperkte oppervlakte, slaagt ze erin om opbergruimte, leeshoek, studeerruimte én een comfortabel bed te combineren met een knus plekje voor Labradorpup Koeba...

Zo Man Zo Vrouw, morgen om 20u30 op VIJF

De vrouw die Gent leerde naaien
Sofie vertrekt samen met haar vriend naar New York Fashion week en ontmoet er make-upgoeroe Bobbi Brown. We maken kennis met Sharon: een hippe mama van 2 zonen, maar vooral de vrouw die Gent leert naaien. Sharon gaf onlangs haar job op om haar passie te volgen: kinderkleren ontwerpen. Sharon is ook de bezielster van De IJverige Wijven, een groep Gentse vrouwen die één keer per maand samenkomt om te naaien, te breien, te haken, elkaar te helpen, nuttige informatie uit te wisselen en gezellig te kletsen, te eten en te drinken. Yvonne toont hoe je heel eenvoudig iets ouds een nieuwe frisse look geeft. En Sabine neemt ons mee op een werkdag: een fotoshoot vol leuke weetjes en gouden tips.
Grootse Plannen, morgen om 21u15 op VIJF

“Zelfs Kermit de Kikker valt dood als ie dat moet dragen.”
Dirk is een 39-jarige beroepsmilitair en een man van weinig woorden. Hij houdt van zijn uniform. Het typische legermotief domineert dan ook zijn kledingkast tot grote irritatie van zijn 31-jarige vriendin Ann, visverkoopster en spring-in-het-veld met een bling bling en glitter verslaving. De pailletten en korte jeansrokjes zijn afdankertjes van haar 19-jarige zus en een doorn in het oog voor de correcte leger-man. 'Te jong, te goedkoop, te weinig stijl' is het harde oordeel van Dirk. Hij droomt van een vrouw met standing en elegantie. Geen dertiger die zich 16 waant. Ann is er dan weer van overtuigd dat het Dirk is die hulp nodig heeft, 'hoe saai kan een man zich kleden?'. Met de hulp van Jani wil ze er de West-Vlaamse David Beckham van maken. Dirk en Ann zijn een verliefd koppel maar lijken op gebied van kledij een echte mismatch, saai en voorspelbaar meets te jong en te goedkoop. Kan Jani er een stylish droomkoppel van maken?

Shoot., morgen om 22u15 op VIJF

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: